x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

La connexió d'aigua de l'hospital amb la capital es farà properament

El projecte permetrà garantir el subministrament si mai el servei de Capesa falla
Entrada a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Entrada a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Entrada a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/09/2021 a les 12:01
La connexió alternativa de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb la xarxa d’aigua potable comunal d’Andorra la Vella serà una realitat d’aquí a poc. Aquest, si més no, és el compromís a què han arribat els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Capesa i el SAAS. Les cònsols majors de les parròquies centrals, Conxita Marsol i Rosa Gili, juntament amb el ministre de Salut i president del SAAS, Joan Martínez Benazet, i el president de Capesa, Josep Pubill, signaran el conveni que formalitza l’acord en les properes setmanes en un acte a l’hospital. El document és previst que s’aprovi dilluns a Escaldes en sessió de consell de comú.

El conveni estipula “fil per randa” com s’ha de fer la connexió i, tot i que no estableix un calendari per a l’inici de les obres, sí que “recull el compromís” dels quatre actors implicats en el projecte de tirar-lo endavant “de manera immediata”, segons va explicar ahir al Diari el director general de Capesa, Eduard López Mirmi.

El text diu “de forma clara” que el proveïdor d’aigua potable a l’hospital és Capesa i que l’embrancament amb la xarxa comunal d’Andorra la Vella s’activaria només si l’empresa escaldenca no estigués en condicions d’oferir el servei al centre hospitalari. Per exemple, si hi hagués una catàstrofe i la xarxa de Capesa col·lapsés. El conveni també autoritza el comú d’Andorra la Vella a penetrar en territori escaldenc a l’hora de fer les obres de connexió, tot i que les canonades que passaran per la setena parròquia les pagarà Capesa.

Mirmi fa cinc anys que treballa per fer possible el projecte. “És una obra patriòtica. Calia reforçar la seguretat en una instal·lació tan sensible com l’hospital”, va afirmar el director general de Capesa. Mirmi va mostrar-se satisfet perquè, amb el conveni, “hem assolit l’objectiu que ens havíem proposat”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts