CULTURA

La màgia arriba a Ordino amb l'exposició de la família Areny-Plandolit

La nova mostra ‘Abracadabra: Il·lusionisme i màgia a cal Plandolit' compta amb prop de 100 peces exposades

La inauguració de la mostra s'ha fet aquesta tarda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyats d'altres autoritats, han visitat avui la nova exposicióimpulsada pel Ministeri de Cultura a l’Era del Raser d’Ordino ‘Abracadabra: Il·lusionisme i màgia a cal Plandolit’, segons informa l'executiu en un comunicat. La proposta, que ha estat impulsada per la Biblioteca Nacional d'Andorra i l'Àrea de Museus i Monuments del Ministeri, vol conèixer una de les facetes més desconegudes de la família Areny-Plandolit: la vinculació d'alguns dels seus membres amb el món de la màgia, camp en què van destacar a escala espanyola i internacional durant la primera meitat del segle XX.

En l'acte d'inaguració, que ha estat emmarcat en la setmana de les Jornades europees del patrimoni, Riva ha apuntat que l'exposició permet "posar en valor el patrimoni més desconegut de la família i donar a conèixer l'il·lusionisme", segons informa Govern.

L’exposició compta amb 100m2 de superfície, es divideix en quatre grans blocs i compta amb prop de 100 peces exposades. Pau-Xavier d’Areny-Plandolit i un dels seus fills, Xavier d’Areny-Plandolit, són els protagonistes de l’exposició, que al llarg de la seva vida van situar Ordino a l’epicentre del món de la màgia. El llibre escrit per Pau-Xavier l'any 1913‘Las maravillas de la magia moderna’, ha estat la base per organitzar l'exposició que estarà oberta a partir del 25 de setembre.

tracking