Estacions

Vallnord-Pal Arinsal estrena un simulador per esquiar tot l'any i a tot arreu

El giny virtual s’ha instal·lat a la Caubella i servirà per donar servei als esquiadors professionals i als aficionats

Un esquiador al simulador aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poder portar l'esquí a tot arreu i durant tot l'any. Aquest és l'objectiu del nou simulador d'esquí virtual Skytechsport, instal·lat a finals de la setmana passada a la Caubella de Pal gràcies a un acord entre Vallnord-Pal Arinsal i l'agència de viatges a la neu, líder en el mercat espanyol, Esquiades.com.

El director general de l’estació, Josep Marticella, i el CEO i fundador d’Esquiades.com, Rafa Fuertes, han presentat aquest matí en roda de premsa el giny al lloc on s’emplaçarà la major part de l’any. Marticella ha remarcat que la instal·lació "és de gran nivell", ja que "també podrà donar servei als millors esquiadors del país". L’aparell disposa d’una pantalla LED de dos metres d’altura per tres d’amplada i d’un carril horitzontal en què es fixen les botes i que imita els moviments que fa un esquiador quan baixa per una pista. Fuertes, per la seva banda, ha assenyalat que el simulador és apte "per a tots els esquiadors", tant per als expert com per als qui tot just s’hi inicien. "Té moltes possibilitats, més de les que la gent s’imagina al primer cop d’ull", ha remarcat.

Tot i l’emplaçament principal de l’aparell serà la Caubella de Pal, Fuertes ha explicat que al novembre farà "una petita gira" per les principals ciutats de la Península amb la finalitat "d’apropar encara més la pràctica de l’esquí al client espanyol".

El simulador ha suposat una inversió de 100.000 euros. Marticella ha revelat l’atracció s’oferirà dins de diversos paquets d’activitats, així com en el format d’entrada única. En aquest cas, el director general de Vallnord-Pal Arinsal preveu que el viatge de cinc minuts costarà deu euros. "Ens hem plantejat d’allargar-ho més, però hem observat que la majoria d’esquiadors que el proven en tenen prou amb cinc minuts perquè físicament és molt exigent", ha puntualitzat Marticella.

Marticella es queda més temps

El director general d'EMAP, la societat que gestiona Vallnord-Pal Arinsal, allargarà la seva vinculació amb l'empresa uns mesos més per facilitar a la companyia i el comú el seu relleu al capdavant de l'estació, segons ha confirmat la cònsol menor, Eva Sansa, en la roda de premsa posterior al consell de comú d'avui. Santa ha afirmat que la presència de Marticella al capdavant d'EMAP és clau per a l'entrada de capital privat a l'estació.

tracking