Infraestructures

La Massana cedeix a Govern el terreny per a l'heliport nacional

El comú construirà una via ferrada al vessant d’Arinsal del Pic del Palomer

Visita als terrenys on es farà l'heliport nacionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú de la Massana ha aprovat avui a primera hora de la tarda el conveni de cessió al Govern d’un terreny comunal situat a la Caubella perquè l’executiu hi desenvolupi un heliport nacional. La cònsol major, Olga Molné, ha explicat que els informes tècnics del Govern indiquen que la zona de la Caubella és la més adequada per instal·lar-hi l’heliport, atès que l’impacte "acústic i mediambiental"de la posada en marxa i funcionament normal d’aquest equipament és "menor"en aquesta ubicació que l’alternativa que també havia plantejat el Govern, els Cortals d’Anyós. Molné ha deixat clar que l’espai només es cedirà "si el projecte avança".

En la sessió del consell també s’ha autoritzat l’aprovació d’un crèdit extraordinari de 36.000 euros per a la construcció d’una via ferrada al vessant d’Arinsal del pic del Palomer, així com d’un altre crèdit extraordinari, en aquest cas per un import de 10.000 euros, per crear una aplicació per a telèfons mòbils sobre les rutes de senderisme de la parròquia. El conseller de Turisme, Josep Maria Garrallà, ha explicat que les obres de construcció de la via ferrada, que "completarà la que ja hi ha al vessant d’Erts", és previst que comencin aquesta tardor i que acabin la primavera de l’any que ve. "Tenim pressa a fer-les perquè ara és el moment en què causarem menys molèsties al gall de bosc", ha apuntat Garrallà. Pel que fa a l’app, el conseller ha detallat que contindrà una descripció completa dels 84 camins de la parròquia i que es podrà utilitzar sense haver-se de connectar a internet, ja que funcionarà només amb la connexió GPS.

Aparcaments

D’altra banda, el consell de comú ha donat llum verda al nou contracte amb la concessionària dels aparcaments verticals i les zones blaves de la parròquia. L’acord inclou tres novetats. La primera és la supressió de l’aparcament del Prat de la Ribera, ja que el propietari privat del terreny n’ha rescindit l’arrendament perquè vol fer-hi una edificació. La segona és la supressió d’algunes zones blaves al centre de la Massana, que seran substituïdes per zones vermelles i de càrrega i descàrrega. La tercera és la modernització dels parquímetres. Sobre aquest tercer punt, Molné ha explicat que la voluntat del comú és que els nous aparells incloguin una opció per pagar des del mòbil i, fins i tot, "renovar el temps d’estacionament a distància, sense haver-se de desplaçar al parquímetre".

Els consellers també han aprovat dos suplements de crèdit, de 14.000 i 17.000 euros, per comprar vuit fanals per a la zona on va fer-se l’eixample de la CG-5, a Erts, i per a l’enllumenat de l’església de l’Aldosa, respectivament.

tracking