Cabot acusa la majoria de no tenir un pla de negoci per al Palau de Gel

La representant de la minoria assegura que l’equip de govern no els deixa tenir veu en el pla per reflotar l’equipament

Façana del Palau de Gel de Canillo.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de la minoria Dolors Cabot acusa l’equip de govern de no disposar d’un pla de negoci que faci possible garantir la viabilitat econòmica del Palau de Gel en els propers anys. “Si és veritat que en té, la minoria encara no en sabem res”, lamenta. La consellera del grup d’Objectiu Comú alerta que el debat sobre el futur de l’equipament “no pot ajornar-se més” i critica que la situació actual, marcada per la incertesa, “s’està eternitzant”.

Cabot, a més, demana a l’equip de govern que escolti les propostes de la minoria per reflotar el projecte. Per aquesta raó, insta la majoria que els permeti participar en el pla d’acció del Palau de Gel en què treballa el comú. El document, segons va explicar el cònsol major, Francesc Camp, en la sessió del consell de comú de dilluns passat, té tres eixos: la gestió de les instal·lacions, la reducció de la despesa energètica de l’edifici i la definició de les noves activitats per atraure i fidelitzar usuaris i, en conseqüència, augmentar la facturació.

La consellera assegura que la majoria no els permet tenir veu en el projecte i critica que els cònsols el gestionin amb “secretisme”. Cabot també exigeix als màxims responsables del comú que els deixin participar en els òrgans de govern del Palau de Gel. “Des del començament de mandat els hem demanat reiteradament que ens permetin assistir a les reunions de la junta, però no ho accepten. Sempre ens responen que és un tema que porten els cònsols, que ells, com a majoria, decidiexen qui hi va i qui no, i que nosaltres no hi podem ser”, explica. Cabot assegura que la minoria tampoc no va saber “res” de les converses amb la propietat del terreny on hi ha el Palau de Gel per negociar el nou contacte de lloguer, un acord que va signar-se a finals de febrer d’aquest any.

Per tot plegat, Cabot no pot ocultar un cert enuig: “Ens diuen que tot ha de ser molt discret. Ja n’hi ha prou! Hem de poder ser-ne partícips, hem de poder participar-hi. El Palau de Gel és un projecte prou important per a la parròquia perquè tots hi puguem tenir veu”.

Pel que fa als resultats del Palau de Gel corresponents al 2020, que reflecteixen unes pèrdues de 680.000 euros, Cabot afirma que no poden atribuir-se només, “com diu la majoria”, a la caiguda de visitants arran del tancament temporal de l’equipament per la pandèmia. “Hi ha d’haver una etapa molt bona al començament, però els plans de negoci sempre s’han d’adaptar a l’evolució de la demanda, i això encara no s’ha fet”, lamenta. Cabot sosté que el fet que el Palau de Gel “faci anys que acumula pèrdues” demostra que la crisi sanitària no és la causa dels mals resultats de l’any passat. “El 2019 va perdre 605.000 euros i no hi havia pandèmia. El problema no és aquest”, observa Cabot.

tracking