Reportatge

L'amant de les flors alienes

Una càmera capta l’individu que des de fa dies té inquiets els veïns del Pas de la Casa obsessionat per buidar les jardineres.

L'home agafant els geranis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prou ho saben els comuns. El mobiliari urbà acostuma a ser poc respectat per alguns ciutadans i, d’altres, tenen el desig irresistible d’endur-se a casa allò que és de tots, com ara jardineres i altres objectes que poden ser d’utilitat a casa o als jardins privats. Al Pas de la Casa ja ho saben bé amb la persona que ha estat batejada com el lladre de les flors, que fa temps que actua, fins ara sense ser vist.

El seu botí són flors. Flors d’altres veïns que senten indignació, no tant per una pèrdua econòmica de poc valor, sinó per l’incivisme i la falta d’educació urbana d’aquest personatge que se suposa que és veí del poble.

El darrer cop va actuar la matinada de l’11 de setembre i es va endur uns geranis d’un establiment de restauració. La pega –per a ell– és que va ser captat per la càmera del local que enfoca a l’exterior, i a les imatges es veu perfectament com arriba, agafa els geranis i marxa. És un dels temes de conversa al Pas de la Casa i aquest cop ha estat enxampat de ple. Ja havia sostret els geranis anteriorment del mateix establiment i d’altres dos negocis, també del Pas. Els parterres al carrer són l’obsessió d’aquest individu, que va actuar per primer cop a final del mes passat. Des de llavors ha deixat l’empremta en diverses ocasions, provocant l’enuig de la població per aquests fets.

Pot semblar estrany, però no és inhabitual. En altres parròquies també es troben que falten flors de jardins comunitaris o les mateixes que posen els comuns per florir la parròquia durant la primavera i l’estiu.

No se sap si les imatges enregistrades permetran almenys fer un advertiment per a aquest amant de les flors alienes.

La jardinera buida.

tracking