El comú anuncia la continuïtat de la celebració dels mercats d'estiu

La corporació vol apostar per aquest esdeveniment de cara a l’any vinent

Una de les actuacions musicals celebrades en el marc del mercat d'estiu d'aquest cap de setmana a Encamp.COMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú va fer saber ahir a través d’un comunicat que el balanç dels quatre mercats d’estiu d’Encamp és molt positiu, tant per part dels residents i els visitants com per part dels empresaris. Per aquest motiu, la corporació ja ha avançat que l’any que ve es repetirà l’esdeveniment. “L’any vinent els volem fer evolucionar una mica més per adaptar-los a les noves situacions i oferir un nou producte”, va indicar ahir Nino Marot, conseller de Turisme i Reactivació Econòmica.

Aquest cap de setmana, precisament, s’està celebrant el darrer mercat d’estiu d’Encamp. El quart de dos que han tingut lloc a Encamp i dos al Pas de la Casa. Durant aquests dies, doncs, s’han deixat veure a la plaça de Sant Miquel i als carrers dels voltants diverses parades d’artesans, vuit d’ells, locals d’Encamp. A més, també s’han celebrat dos concerts dels grups Black Thursday i Punkers Love The 80s. “La voluntat d’aquest cicle de mercats ha estat fer accions que donin una oferta complementària al producte que ja ofereix la parròquia, com la natura, juntament amb el Funicamp i tots els camins i llacs que oferim”, va exposar Marot. L’esdeveniment s’ha hagut de celebrar tenint en compte certes restriccions sanitàries imposades per les circumstàncies del moment. “Ens hem trobat en una situació complicada, no podíem fer actes de moltes aglomeracions de gent”, va explicar el ministre. Tot i això, va afegir que aquests mercats han estat una oportunitat “per fer vida de poble, sortir al carrer i canviar una mica d’aires”. De fet, aquests mercats d’estiu van néixer l’estiu passat com un pla de xoc per la crisi generada per la pandèmia.

En línies generals, el comú va fer saber que la temporada d’estiu a la parròquia ha estat bona amb diferents activitats per reactivar l’economia tant de caràcter esportiu com cultural. En aquest sentit, Marot va destacar la bona rebuda que ha tingut el Funicamp: “Anirem amb xifres d’uns 14.000 passatgers”. Pel que fa a l’obertura del telecabina dels Pioners i del telecadira el Coll dels Isards del Pas de la Casa per apropar l’estany de les Abelletes als turistes, ha tingut 3.000 visitants durant els 40 dies que ha estat obert.

tracking