La primera part de les obres a Fiter i Rossell costaran 2,3 milions d'euros

L’actuació s’iniciarà el 20 de setembre i tindrà una durada aproximada de cinc mesos

Imatge de com quedarà Fiter i Rosell després de la reformaComú EE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Separar les aigües fluvials de les residuals, millorar la pavimentació per fer els carrers més accessibles i instal·lar una xarxa de fred i calor perquè les famílies gaudeixin d’una alternativa eficient i respectuosa amb el medi ambient. Aquesta és la justificació i alhora la finalitat amb la qual el comú d’Escaldes-Engordany es planteja dur a terme les obres de l’avinguda Fiter i Rossell, que tindran una afectació important pel que fa a circulació i trànsit i que s’iniciaran el 20 de setembre.

Ahir, doncs, en el marc de la reunió de poble d’Escaldes-Engordany que es va celebrar a la sala del Prat del Roure, el comú escaldenc va fer saber que la primera fase de les obres suposarà un cost total de 2,3 milions d’euros, 1,6 aportats pel comú i la resta per FEDA. Així doncs, aquesta primera fase de les obres estarà formada per dues parts que correspondran a dos trams. El primer tram, que s’iniciarà d’aquí a dues setmanes, s’estendrà des del carrer Manel Cerqueda i Escaler fins a l’avinguda Josep Viladomat, i tindrà una durada de tres mesos. El segon, que s’iniciarà de cara al gener, s’estendrà des de Josep Viladomat fins a l’altura de l’avinguda del Pessebre i durarà aproximadament dos mesos, ja que es tracta d’un tram més curt. En aquest sentit, es va fer saber que durant aquest període es realitzaran alteracions en el trànsit i en la circulació. Unes afectacions necessàries per dur a terme totes les actuacions. “Oferirem alternatives de pàrquing a prop de casa als veïns que es vegin afectats”, va assegurar Gerard Calvet, cap d’Urbanisme. “Us demanem paciència perquè són moltes coses i impliquen molta gent”, va remarcar la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, també present a l’acte. “Sabem que hi ha un neguit amb les voreres perquè es va produir un incident i una veïna va prendre mal. En aquest sentit, ens hem compromès a millorar-ne l’amplada”, va afegir, a més d’assegurar que les obres es plantejaven amb l’objectiu de donar prioritat als vianants. Quant a la instal·lació de la xarxa de fred i calor, Jordi Travé, gerent de FEDA, va fer saber als assistents de la reunió que per ara es té previst donar servei als edificis existents de la zona situats al Prat del Roure i també en un conjunt d’edificacions de nova construcció emplaçades al Clot d’Emprivat. “El projecte ens permetrà de manera molt notable millorar la qualitat de l’aire”, va comunicar Travé. Davant la preocupació d’un assistent sobre l’emplaçament del generador, que se situarà a sota del pont de les Dos Valires, Travé va avançar que no hi ha risc de contaminació acústica. Per altra banda, davant d’una pregunta formulada pel públic en relació amb les dificultats que suposarà per als pares i als alumnes accedir a l’escola andorrana durant uns mesos en ple període lectiu, Calvet va explicar que en un primer moment el comú es va plantejar dur a terme les obres entre els mesos d’agost i setembre, però que el fet de perjudicar el sector dels hotels els havia fet retrocedir pel que fa a aquesta decisió.

Crítiques de Liberals

El comitè Liberal d'Escaldes-Engordany ha qüestionat l'enderreriment de les obres de remodelació de la part alta de l'Aviunguda Fiter i Rossell, tot criticant "la manca d’inversió en un tram urbà on els vianants reiteradament pateixen accidents pel mal estat de la via".

En aquest mateix sentit, el comitè ha proposat al comú i a FEDA calefactar les voravies d'aquesta zona amb una xarxa de calor que eviti accidents per la neu i el gel acumulat durant els mesos d’hivern.

APUNTS

-Més accessibilitat

L’objectiu de les obres és, entre d’altres coses, millorar la pavimentació i l’embelliment de Fiter i Rossell. S’ampliaran les voravies prioritzant els vianants.

-Xarxa de fred i calor

La finalitat de la instal·lació d’aquesta xarxa és centralitzar les instal·lacions i abastir la zona amb energia eficient i renovable.

-Compromís antic

El compromís de fer aquestes obres es va iniciar el 2005. Gili demana paciència als veïns perquè l’actuació implica molta gent.

-Primera fase

El primer tram d’actuació s’estendrà des del carrer Manel Cerqueda fins a l’avinguda Josep Viladomat.

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany, durant un moment de la reunió.

tracking