Botellons

Escaldes denuncia l'increment de l'incivisme

La consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, atribueix l’acumulació d’escombraries en alguns punts als botellots

Escombraries al berenador del camí de les Fonts.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, va denunciar ahir en declaracions al Diari que els comportaments incívics als berenadors i l’entorn natural de la parròquia i, en general, arreu del país s’han multiplicat i agreujat en els últims mesos. “Aquest any malauradament ens hem trobat més sovint que un grup de gent s’ha trobat en un berenador o un altre lloc i no ha recollit les escombraries. Aquestes mostres d’incivisme són intolerables i s’han d’acabar”, assegura.

Vendrell va assenyalar que, pel tipus de deixalles que els treballadors del comú recullen en aquestes espais –sobretot ampolles de refrescos ensucrats i de begudes alcohòliques, bosses i gots de plàstic–, la majoria d’aquestes mostres d’incivisme s’expliquen per un augment dels botellots arran del tancament de l’oci nocturn. Tot i això, la consellera va recordar que els comportaments poc respectuosos amb el medi ambient estan estesos en la societat i no són propis d’un grup d’edat, com ara els joves.

Vendrell va alertar que l’incivisme a l’entorn natural no és només un maldecap per al comú d’Escaldes-Engordany, sinó un problema del conjunt del país. “Tinc constància que hi ha hagut queixes de veïns a Andorra la Vella i en altres parròquies per comportaments incívics als berenadors”, va assegurar la consellera escaldenca.

A part de malmetre la flora i la fauna, Vendrell va recordar que llençar les deixalles a la natura també té un impacte molt negatiu en les arques comunals. “Si cada vegada hi ha més escombraries on no toca, els serveis del comú hauran de treballar més. Hi haurem de dedicar molts més recursos que els que són necessaris per mantenir la parròquia neta si tothom es comporta com cal”, va assegurar.

En aquest sentit, la responsable de la cartera de Medi Ambient va lamentar que dissabte els treballadors de la caseta d’informació d’Engolasters haguessin de “desatendre la seva feina” per ajudar en les tasques de neteja del berenador del camí de les Fonts, que al matí era ple d’escombraries després que hi hagués tingut lloc un botellot massiu.

Pel que fa a les mesures per evitar aquests incidents, Vendrell va afirmar que cal reforçar l’educació i el civisme, ja que “és impossible vigilar cada racó amb càmeres i policia”.

EL NOU CIRCUIT DE BTT DEL CAMP DEL SERRAT TÉ CINC ITINERARIS

El comú ha redissenyat l’antic circuit de BTT del Camp del Serrat d’Engolasters. L’equipament feia temps que estava en desús arran del mal estat. D’entre les novetats del nou espai, destaca la zona bike park, que ara disposa de circuits de diferent dificultat i per a totes les edats. Amb això, el comú vol ampliar el ventall de públic que fins ara visitava el parc. També hi haurà dues pistes pump track –un circuit que permet fer voltes sense haver de pedalar, només amb l’impuls del cos i la inèrcia– i múltiples salts. El circuit s’integra dins del paisatge natural i s’han aprofitat estructures construïdes amb material de l’entorn, van assegurar fonts de la corporació.

Un ciclista al circuit.

tracking