L'ús del bus parroquial durant l'agost creix el 40,5% en dos anys

L’increment coincideix amb la posada en marxa de la línia directa a Sorteny

Entrada a l'aparcament de Sorteny.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bus parroquial ha experimentat un creixement del 40,5% del nombre d’usuaris durant el mes d’agost d’enguany respecte del mateix període del 2019, segons dades que el comú d’Ordino ha facilitat al Diari. En xifres absolutes, 6.744 usuaris han pujat a l’autobús en l’últim mes, 1.944 més que l’agost de fa dos anys, quan van fer-ne ús 4.800 persones.

Si comparem la xifra de l’agost d’aquest any amb la del mateix mes de l’any passat –un període, cal recordar-ho, ja condicionat per la pandèmia de Covid–, l’increment és encara més gran. En termes relatius, l’agument s’enfila fins al 62%. En xifres absolutes, el bus parroquial ha registrat 2.580 usuaris més aquest agost que en el de l’any passat.

El creixement en l’ús del bus coincideix amb canvis en el recorregut de la línia durant la temporada d’estiu. Concretament, des de l’1 de juliol fins ahir, la línia parroquial de l’autobús d’Ordino, que durant tot l’any connecta la parada de la Closa, situada al centre de la vila, amb l’aparcament de la Prada del Serrat, ha arribat per primera vegada aquest estiu de manera directa fins a l’entrada de Parc Natural de la Vall del Sorteny. Des del 2018 la connexió amb transport públic del centre de la parròquia ordinenca amb l’aparcament guardat que dona accés al parc es feia mitjançant un bus llançadora que unia Prada del Serrat amb Sorteny.

En declaracions al Diari, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va mostrar-se satisfet pel funcionament del bus durant aquesta temporada d’estiu. “Hi ha menys trànsit i problemes d’aparcament a Sorteny gràcies als canvis en la línia”, va afirmar. El cònsol va recordar que aquest estiu Ordino ha rebut “moltíssima gent” i va remarcar la importància que els turistes allotjats a la parròquia hagin pogut arribar a Sorteny per primera vegada de manera directa, sense haver de fer transbordaments, amb transport públic.

tracking