x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

La cistella, mig plena

els paradistes del Mercat de la Vall lamenten que les vendes no s’hagin recuperat de la pandèmia, però afirmen que l’espai s’ha guanyat un públic fidel
Ambient ahir a la plaça de Sant Esteve.

Ambient ahir a la plaça de Sant Esteve.

Ambient ahir a la plaça de Sant Esteve.

V. G.
Actualitzada 05/09/2021 a les 12:08
Els tòpics i clixés cansen, però de vegades no tenim cap més remei que recórrer-hi, sobretot si ens ajuden a explicar la realitat. Permeteu-me, doncs que descrigui l’ambient que es vivia ahir al matí als carrers del centre històric d’Andorra la Vella, al Mercat de la Vall, amb una de les expressions que ha fet més fortuna arran de la pandèmia: nova normalitat. Perquè així, justament, és com en deien la majoria de paradistes amb què el Diari va poder conversar.

Tot i que tots els comerciants celebraven poder tornar a oferir als visitants, un dissabte més, els seus productes al cor de la capital, també n’hi ha que lamentaven que l’afluència de curiosos i el ritme de vendes encara no s’han recuperat d’ençà l’esclat de la crisi sanitària, fa un any i mig. Regina Codina, responsable de la parada Ko&Ko –hi ven barrets i bosses de mà de factura artesanal, entre altres productes–, assegura que la temporada d’estiu d’aquest any no pot comparar-se amb la del 2019. “És una època diferent. Potser ho fa que la pandèmia ens ha tocat la butxaca i no gastem tant o que la gent del país se’n va més a la platja que abans a passar el cap de setmana. Ves a saber. El que sí que sé és que hi ha menys públic i vendes que abans”, va explicar.

Agraïts al comú
Tot i això, la majoria de paradistes afirmen que el Mercat de la Vall ja s’ha consolidat com un espai comercial de referència i no estan disposats a renunciar-hi de cap manera. “Estic convençuda que la gent el té present cada vegada més. Hem aconseguit que hi hagi un grup de clients que venen cada dissabte de mercat. Podem dir que tenim un públic fidel”, va assegurar Luna Troya, propietària de la parada Capricho de Troya, on ven els sabons naturals fets amb ingredients ecològics que produeix de manera artesanal a Sispony. Per tot plegat, Troya agraeix al comú que faci possible el mercat amb la seva implicació.

El centre històric d’Andorra la Vella acull cada primer dissabte de mes el Mercat de la Vall. L’espai, que obre a les 11 del matí i tanca a les 8 del vespre, ha esdevingut l’aparador de l’artesania creativa i els productes agroalimentaris fets al país. El proper Mercat de la Vall tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts