Infraestructures

Encamp invertirà 400.000 euros anuals en la reforma de voravies

El comú inicia les obres al carrer del Pedral i al d’Arribes i l’objectiu és cobrir la totalitat dels espais per a vianants de la parròquia

La cònsol major, Laura Mas, el director Cerni Areny i el conseller Xavier Fernàndez.X. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va iniciar ahir amb unes obres al carrer del Pedral un projecte estructural de millora i reforma de voravies. La iniciativa té l’objectiu d’arribar a totes les voravies de la parròquia amb actuacions anuals planificades i estructurades. Per això, la intenció de l’executiu encampadà és incorporar de manera fixa una partida de 400.000 euros als pressupostos anuals, com ja s’ha fet per al 2021. Aquesta partida ha de permetre planificar quines obres s’escometen cada exercici. Però, a més, la iniciativa donara flexibilitat al comú per poder actuar de manera ràpida davant de qualsevol incidència que hi pugui haver.

Així ho van explicar ahir la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i el conseller d’Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernàndez. La cònsol va indicar que “l’actuació que tenim és de 400.000 euros cada any i per tant cada any s’haurien de fer voravies noves”. Mas hi va afegir que “aquest és un pla d’actuació que volem continuar i cada any hi haurà una partida pressupostària de 400.000 euros per poder arribar a fer totes les voravies de la parròquia noves amb paviment asfàltic”. És tracta, doncs, d’un programa d’actuacions que abraça tota la parròquia i que se suma a d’altres iniciatives posades en marxa. “S’ha de tenir en compte que a aquestes actuacions cal afegir el pla d’embelliment, que ja comporta, per exemple, el carrer Sant Jordi del Pas de la Casa”, va explicar la cònsol.

Envers d’aquest fet, el conseller d’Infraestructures, Xavier Fernàndez, va apuntar que per a aquest programa estructural “el procediment és un concurs normal en què s’ha fet una bossa per aquest import de 400.000 euros i el fet de tenir-ho ja adjudicat al cent per cent ens permet reaccionar més ràpidament a l’hora d’actuar en voravies, ja sigui per a manteniment o per fer-les noves. Una modalitat que “en cas d’imprevist ens permet poder reaccionar ràpid i no estar pendents de treure demandes de preus, concursos, etcètera”. Fernández va valorar que “la tècnica de contractació ens permet ser més àgils per poder reaccionar en casos com aquest, de poder fer voravies noves o fer-ne el manteniment”.

Pel que fa als materials emprats, el director d’Infraestructures i Manteniment del comú d’Encamp, Cerni Areny, va informar que “s’ha adoptat el format de pavimentat asfàltic perquè ens dona molta durabilitat; el paviment asfàltic tenim comprovat que a la vila d’Encamp té una durada d’uns vint anys, a diferència del panot de riu o la rajola, que degut a les inclemències meteorològiques i a l’agressió de la potassa es malmet molt més ràpidament”.

AFECTACIONS AL TRÀNSIT

Aquestes primeres obres tindran lloc al carrer del Pedral, una zona d’accés a l’escola andorrana. Per aquest motiu, el comú ha previst que les actuacions al voltant de l’escola no afectin l’entrada i sortida de l’alumnat. “S’ha previst en les actuacions l’entrada i sortida de les escoles, de les 8.30 a les 9.15 hores optimitzarem i mirarem de vetllar perquè no afectin el trànsit al carrer del Pedral, i el mateix passarà a la tarda de les 16.30 a les 17.15 hores”, va relatar el director d’Infraestructures i Manteniment del comú d’Encamp. Així mateix, Areny va confirmar que l’actuació al davant de l’escola es farà al llarg de les vacances de Tots Sants.

En total, l’actuació prevista per a aquest 2021 en les voravies d’Encamp abraçarà 11 carrers entre el 30 d’agost i el 3 de desembre. Els primers carrers seran els del Pedral, Arribes i el Mirador, amb un pressupost conjunt de 265.660,15 euros i una durada de deu i onze setmanes. Les següents seran a l’avinguda Rouillac i el carrer 14 de març, a partir del 6 de setembre, amb un cost de 74.820,14 euros i un termini de vuit setmanes. Per al novembre quedaran el carrer de la Palanca i l’avinguda François Mitterrand amb la carretera dels Cortals, des del 2 de novembre i per a dues i tres setmanes, respectivament, i al carrer René Baluard, que s’iniciarà el 22 de novembre i acabarà el 3 de desembre.

OBRA DEL PARC

La cònsol major va indicar envers el futur parc del poble que l’executiu preveu avanços administratius per al setembre. “Estem en la fase final de replantejament d’obra i està previst al setembre treure a concurs la construcció del parc”, va relatar Mas. Així mateix, envers les obres pendents a les avingudes principals, la cònsol va matisar que “el que no podem fer és tenir tota la parròquia oberta al mateix temps; el que fem és anar pas a pas, primer acabem els projectes que tenim previstos i després ja entrarem a la fase 2 de les avingudes”.

tracking