Els veïns anuncien batalla contra el comú per la reforma del POUP

El nou decret urbanístic impedirà que els cinc edificis afectats puguin dur a terme obres majors

Un dels punts on es preveuen fer canvis al traçat són les escales del Falgueró.M. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns dels cinc edificis d’Escaldes afectats per la darrera modificació del POUP es plantegen presentar al·legacions al comú. “Ho trobem injust. Al seu dia aquest edifici va tenir les corresponents autoritzacions”, va expressar ahir Toni Guàrdia, administrador d’un dels edificis afectats d’Escaldes. “L’escala era correcta i l’edifici, també. El que no poden fer ara, entenem nosaltres, és canviar la normativa cada dos per tres. Basarem la nostra al·legació en això”, va avançar Guàrdia.

El BOPA va fer públic ahir el decret de proposta d’acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del pla d’ordenació i urbanisme d’Escaldes-Engordany. Al text s’explica que cinc edificis de la parròquia, els números 1 i 1b de l’avinguda del Pessebre, 19 de l’avinguda Copríncep De Gaulle, 20 i 22 de l’avinguda de les Escoles, 19 i 21 de l’avinguda Fiter i Rossell, i 15, 15b i 17 del carrer dels Escalls es declaren fora d’ordinació respecte a les seves alineacions. Quan el decret es faci efectiu, a efectes pràctics, significarà que els edificis que es trobin dins d’aquest règim no admetran obres de consolidació, ni d’augment de volum ni de superfície, ni de canvi d’ús. Només es podran autoritzar, doncs, les reparacions que siguin necessàries per a la conservació de l’edifici i les que siguin exigides per a la seguretat, la salubritat i l’adequació a les disposicions.

Davant d’aquesta notícia, alguns dels propietaris dels edificis afectats es reuniran amb els veïns dels blocs per contrastar en quines situacions hipotètiques els perjudicaria i a quin nivell es veurien afectats. A partir d’aquí, prendran la decisió de plantejar-se si presenten una al·legació formal a les corresponents administracions. “El més preocupant seria el tema de la teulada. No es podran fer obres majors. I si realment ens impedeixen això sí que seria un tema preocupant”, va assegurar Guàrdia. “Ens plantegem fer una consulta jurídica i una consulta tècnica abans de res”, va afegir. En aquest sentit, el termini que dicta el decret per presentar qualsevol al·legació és de 60 dies a partir de la seva publicació. “Demanen fer les escales més amples perquè el comú considera que és perillós”, va explicar una veïna de l’avinguda Fiter i Rossell referint-se a les escales del Falgueró. “També afectaria els veïns que volguessin vendre els pisos, ja que perdrien el seu valor”, va afegir.

El comú d’Escaldes al·lega que aquests canvis en la redefinició del traçat es plantegen amb la voluntat de solucionar els problemes amb la circulació i facilitar els accessos dels serveis d’urgències en diversos punts de la xarxa. “L’objectiu de la present modificació és substituir aquests errors a fi de comptar amb una xarxa viària més coherent i segura en els següents punts detectats: l’avinguda Copríncep De Gaulle, l’avinguda del Pessebre, l’avinguda de les Escoles, el carrer Peces Caldes, el carrer de la Solana i les escales del Falgueró, i la cruïlla entre l’avinguda de les Nacions Unides i el carrer del Valira”, concreta el text.

tracking