El Centre Interactiu de la Bicicleta veurà la llum la primavera vinent

El museu costarà més d’un milió i mig d’euros

Sessió del consell de comú d'ahir.COMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú va donar ahir llum verd, amb nou vots a favor i tres abstencions de la minoria, a l’adjudicació de les obres per adequar el Centre Interactiu de la Bicicleta per un import de 757.864 euros. Amb aquest nou pas, la cònsol major, Conxita Marsol, va confirmar de nou la previsió d’inaugurar el museu la primavera de l’any que ve.

L’empresa responsable dels treballs serà Construccions Modernes, l’única que es va presentar al concurs. Aquest fet no va passar inadvertit per al conseller del Partit Socialdemòcrata Sergi González, a qui li va semblar “molt estrany” que només s’hagués presentat una empresa, tenint en compte que es gaudia d’un elevat pressupost. Marsol va atribuir-ho al gran nombre d’obres que s’estan realitzant actualment al país i va assegurar que “el preu que han proposat és molt ajustat a l’estimatiu que havíem fet” i que per això van resoldre adjudicar els treballs.

COSTARÀ 1,7 MILIONS

A aquests més de 700.000 euros que costaran les obres del museu cal sumar-hi els 830.000 que ha suposat el projecte museístic i els 123.000 euros que el comú va destinar el novembre de l’any passat al projecte guanyador del concurs d’idees. Això significa que el cost total del projecte rondarà els 1,7 milions d’euros, quan en un principi s’havia previst destinar-hi 1,5 milions.

Com a fet anecdòtic, Marsol va explicar que l’empresa encarregada de les obres havia dissenyat unes gàbies per exposar les bicicletes, però que finalment no es construiran, perquè no va tenir en compte que els models antics eren més grans que els actuals. La minoria va agafar-se a aquest detall per carregar contra el projecte. González va apuntar que estava “sorprès” i “preocupat” perquè s’està donant el “cent per cent a aquesta empresa perquè faci i desfaci en un punt on es podrien haver fet moltíssimes coses i que es destina a un museu de la bici”, tot qüestionant la seva viabilitat. També va criticar el fet que finalment aquest error de mesures no permetrà exposar totes les bicicletes alhora, com estava previst en un inici, sinó que s’hauran d’anar fent rotacions.

En canvi, el conseller David Astrié va apuntar que el museu té la vocació de ser “un atractiu de país”, i que arriba en un moment en què l’afició al ciclisme no para de créixer. També va destacar les característiques singulars de l’atracció, que a banda de l’exposició incorporarà experiències interactives i sensorials per als visitants.

El nou projecte s’ubicarà sota de la plaça dels Set Poetes, a la planta baixa i semisoterrània de l’edifici comunal que acull la sala Àgora i les antigues dependències de l’àrea Social ubicades a la plaça Lídia Armengol. El projecte museístic exposarà el fons de la família Riberaygua, integrat per més de 200 peces d’entre els anys 1860 i 1950, una de les col·leccions més importants d’Europa.

Les obres, que començaran el setembre, tindran un termini d’execució previst de sis mesos.

S'AMPLIA L'HORARI DE LES TERRASSES

Bars i restaurants podran obrir les terrasses al públic a les vuit del matí. Fins ara, ho feien a les deu del matí i, per tant, aquesta modificació suposa que guanyaran dues hores a l’inici del dia. En canvi, perden mitja hora a la nit. Fins ara restaven obertes fins a la una de la matinada, però amb aquest canvi hauran de deixar de donar aquest servei a dos quarts d’una. Aquesta modificació va ser aprovada ahir per unanimitat al consell de comú i Marsol va apuntar que l'objectiu final és afavorir la convivència entre els negocis i els veïns, que gaudiran de més silenci durant la nit.

tracking