x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

La venda del Casamanya queda en suspens en ser un bé inventariat

La catalogació impedeix la transacció amb un privat. El quart confia de trobar una solució a la tardor
L'exterior de l'hotel Casamanya.

L'exterior de l'hotel Casamanya.

L'exterior de l'hotel Casamanya.

ARXIU
Actualitzada 30/07/2021 a les 11:21
El quart vol vendre l’hotel Casamanya però no és evident que la transacció sigui factible. En ser un bé públic l’operació s’hauria de fer via subhasta però hi ha un impediment major: l’hotel fa part de l’inventari general del patrimoni cultural d’Andorra com a bé immoble i aquesta catalogació impedeix “en principi” la venda a un privat. “S’ha de fer la gestió oportuna perquè sigui possible”, van assenyalar ahir fonts del quart, que confien de trobar una solució després de l’estiu. “La voluntat encara hi és, la majoria del consell de quart s’havia posicionat a favor de la venda”, van afegir-hi.

El que no van aclarir és si tenen un candidat ferm per a l’adquisició que, en tot cas, hauria de participar en la subhasta que es convoqués. Abans de fer aquest pas s’haurien d’encomanar peritatges per determinar el valor de l’immoble. Però aquest tràmit encara no s’ha tirar endavant en espera d’aclarir si l’operació és o no factible.

L’edifici ordinenc és un bé inventariat des del setembre del 2004, un any després de l’aprovació de la Llei del patrimoni cultural. En l’edicte publicat al BOPA que recull la catalogació es recorda que, en conseqüència, i pel que fa a eventuals “modificacions de l’edifici”, hi ha d’haver una comunicació al ministeri responsable de Cultura “abans de sol·licitar la llicència urbanística corresponent”, i que en aquesta comunicació a l’executiu s’hi ha d’adjuntar el projecte. En la descripció com a bé inventariat es remarca que “aquest edifici és interessant tant per ser una mostra de l’arquitectura del granit com per ser un testimoni de la nova economia naixent a Andorra, que es basa en el sector serveis”. L’immoble es va aixecar a la dècada dels cinquanta del segle passat per encàrrec del quart, que havia adquirit dues parcel·les per aixecar un hotel, “i té unes característiques molt semblants a altres hotels de la parròquia i del Principat”, continua la descripció.

Però des que a les acaballes del 2003 es va extingir el contracte de lloguer amb els darrers arrendataris de l’establiment hoteler que es busca una nova vida per a l’edifici sense sort. La darrera proposta que s’ha posat sobre la taula és la de reconvertir-lo per a l’ús residencial perquè hi visquin els futurs investigadors del laboratori de Grifols, però també fa part d’un projecte per instal·lar una escola del mètode Montessori al país. El quart està treballant amb el comú i amb el ministeri de Cultura pel futur de l’immoble però en principi està decidit a despendre’s de la propietat. Ara cal veure com ho podrà fer.
Etiquetes
  • #7 Xarli
    (31/07/21 21:32)

    Una casa de barrets estarie be...

    Respondre
  • #6 Marc Torcuato Carbone
    (30/07/21 18:30)

    Escola de jardineria jaaaaa

    Respondre
  • #5 A terra
    (30/07/21 14:06)

    És sobretot un bé molt lleig, cosa que encallarà encara més el procés.

    Respondre
  • #4 Catalogat
    (30/07/21 10:47)

    Mentre un li caigui un tros al cap d'algú rai!

    Respondre
  • #3 Quo vadis Ordino?
    (30/07/21 09:46)

    Cap on vas, Ordino???? Ciment de aforat, un condol, que aprova quelcom que, "no sap" , pero "que fa confiança", ara el quart à instàncies... De qui ? Es vol vendre un bé inventariat.. I el poble s'ho mira, des de la barrera???? No compta absolutament per res??? Ignorat I amb explicacions que insulten l'intel·ligencia???? Fins quan??? Ordino, (i Andorra) cap, a on anem????

    Respondre
  • #2 wally
    (30/07/21 09:41)

    RESIDÈNCIA D'AVIS JA!!

    Respondre
  • #1 Rosa Maria
    (30/07/21 08:51)

    Potser caldria consultar al poble abans de vendre res públic! Quins nassos que tenen!

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts