x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
temor a ser increpats

Els veïns demanen a la policia més contundència a Arnaldeta de Caboet

Els residents a la zona consideren que la presència de patrulles no intimida la colla de joves que té atemorit el veïnat
Vista aèria en què s'observa el passatge Arnaldeta de Caboet, a Escaldes-Engordany.

El veïnat veu ineficaç el control al grup de joves

Vista aèria en què s'observa el passatge Arnaldeta de Caboet, a Escaldes-Engordany.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/07/2021 a les 11:04
Veïns del passatge escaldenc Arnaldeta de Caboet van confirmar ahir que la presència de la policia és més notòria, però alhora van demanar “una mica més d’autoritat”, ja que, segons van afirmar, els joves que es reuneixen cada dia a la terrassa d’un local de restauració no s’intimiden per la presència de les patrulles i mostren una fatxenderia que genera malestar entre els veïns.

Des de l’incident amb una dona que anava amb la filla petita no es coneix cap més provocació envers els residents al carrer i les rodalies, però aquests sostenen que tenen por que algun dia alguna discussió faci d’espurna i “s’hagi de lamentar alguna desgràcia”.

Els policies identifiquen els joves, que se citen habitualment a la tarda. Els veïns, tal com comenten, observen atònits com a l’avinguda Consell d’Europa s’aturen cotxes, “alguns amb matrícula espanyola”, i suposen que és un punt habitual on es ven droga, probablement marihuana.

Tot i que es tracta d’un carrer petit, té una gran afluència perquè connecta un aparcament públic amb l’avinguda Carlemany, i serveix també d’accés al parc infantil del Prat del Roure.

L’incident més greu va tenir lloc divendres 16 de juliol, quan una dona, que anava amb el fill de cinc anys, va ser increpada pels joves perquè pensaven que havien estat gravats. Van empè­nyer la dona i li van prendre l’aparell per esborrar les dades. La dona, juntament amb el seu marit, estaven carregant el cotxe per anar a passar el cap de setmana a la platja. Quan va arribar la policia tenia un atac de nervis i, segons mantenen els veïns, els agents li van dir que no estava en condicions de denunciar. Els residents a la zona reclamen major contundència perquè només amb vigilància la colla de joves no s’espanta i la problemàtica s’“enquista”.
 
UN CAP CONEGUT PELS AGENTS
Els veïns identifiquen com a líder del grup un jove de 22 anys de nacionalitat andorrana que va ser detingut el mes passat per presumptament vendre estupefaents. És la mateixa persona que, segons van assegurar fonts policials, és el cap de la colla. Es troba en llibertat i se’l veu en aquest lloc de trobada. La policia situa els primers contactes amb la droga d’aquest noi ja l’any 2014, quan encara era menor d’edat. La “major implicació” amb el món dels estupefaents arrencaria el 2018. I al juny, el jove va ser detingut per tràfic d’estupefaents al seu domicili, a la Massana.
Etiquetes
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts