activitats de la temporada

Ordino Arcalís recupera el nombre de turistes d'estiu de fa dos anys

El Mirador Solar de Tristaina ja ha rebut més de 8.000 excursionistes des de la seva inauguració

Ordino Arcalís recupera el nombre de turistes d'estiu de fa dos anysGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino Arcalís comença a refer-se dels estralls de la Covid-19 i recupera la xifra de visitants d’estiu d’abans de la irrupció del virus. Des que va començar la temporada estiuenca i fins dijous, l’estació va rebre més de 10.000 visitants. Aquesta xifra és lleugerament superior a la del nombre de clients que hi va haver l’any 2019 en les mateixes dates, i suposa pràcticament el doble que el 2020.

Sens dubte, un dels grans atractius turístics que ha portat els visitants a l’estació ha estat el Mirador Solar de Tristaina. Des d’Ordino Arcalís celebren que “el Mirador ha ajudat molt a recuperar les xifres d’abans de la pandèmia”.

La nova atracció de la vall es va inaugurar el 9 de juliol, oferint accés gratuït als visitants al telecabina de Tristaina i al telecadira de Creussans per poder arribar al pic on s’ubica el Mirador. Aquell dia, 1.300 persones van visitar l’emplaçament a través d’aquests transports, superant amb escreix el que l’organització esperava.

Més de 2.300 visitants

Segons l’estació, el ritme d’excursionistes que accedeixen a través del telecabina i el telecadira s’ha mantingut al llarg dels dies. El tercer cap de setmana de juliol, el mirador va rebre més de 1.000 visitants al dia i, concretament, 2.300, sense tenir en compte la gent que va decidir accedir-hi a través d’altres mitjans, com ara a peu o en bicicleta.

En total, des de l’obertura fins dijous passat, el mirador va rebre més de 8.000 visitants. Des d’Ordino-Arcalís afirmen estar sorpresos de l’èxit de l’atracció i esperen que el nombre de visites segueixi aquest bon ritme el que queda del mes de juliol.

Pel que fa a l’agost, des de l’estació admeten que la previsió és que el nombre de persones que visiten el mirador augmenti encara més, especialment durant els caps de setmana, que ja és quan hi ve més gent.

El mirador solar es troba situat al pic de Peyreguils, a 2.701 metres d’altitud i a pocs metres de la divisió entre territori andorrà i francès. Aquest pic forma part del circ de Tristaina, juntament amb el pic de Costa Rodona, el pic de Tristaina, el pic de Creussans i el pic de Cabanyó. Des de la plataforma es pot gaudir d’una vista panoràmica de la vall, tant de la part andorrana com del territori francès.

400.000 EUROS PER CONSTRUIR L'ATRACCIÓ

La infraestructura té 360 graus i una forma i funció de rellotge solar panoràmic i ofereix "al visitant una nova perspectiva privilegiada de tot el circ glacial de Tristaina i els tres llacs", segons van destacar des d'Arcalís durant la inauguració. Segons l’organització, la infraestructura ha tingut un cost aproximat de 400.000 euros i la seva construcció s’ha fet en cinc setmanes. Joan Viladomat, president de Grandvalira Resorts, ha estat l’impulsor del projecte. L’empresari va exposar que volia construir un mirador accessible amb els ginys i un recorregut a peu per a tots els públics.

tracking