rEPORTATGE

Les Festes Majors conviuen amb el virus

Les celebracions de Sant Julià de Lòria i Escaldes recuperen l’esperit tradicional amb mesures molt estrictes per la pandèmia.

Les festes majors conviuen amb el virusCOMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Petards, espectacles infantils, inflables, mercats, música i multitud d’activitats per entretenir petits i grans al llarg de tot el cap de setmana i més enllà a les festes majors de Sant Julià de Lòria i d’Escaldes. Una batucada va ser l’encarregada de donar el tret de sortida de la celebració a la parròquia escaldenca, on la Unió Pro Turisme ha organitzat tot d’iniciatives i concerts perquè els ciutadans puguin gaudir de l’esdeveniment tot i l’increment de les mesures sanitàries per prevenir la propagació de la Covid.

Al seu torn, la segona jornada de la festa de la parròquia laurediana es va iniciar amb diversió, entreteniment, música i esport, sobretot dirigides als més petits de casa. Durant el matí nens i nenes van poder participar amb les seves famílies en una sessió de Zumba Kids i també d’activitats d’aigua amb l’Aigua Fest. A més, també es va dur a terme el ball de gegants a la plaça Major, entre diverses actuacions musicals que van amenitzar l’estona i la calor de la jornada. El tenis taula i el concurs de tir al plat són altres de les activitats amb les quals va comptar la celebració, juntament amb les actuacions a la tarda de Guillem Tudó & The Big Band Jazz Maresme, el concert familiar Funky, Funky i el del grup Els Pali.

Un dels protagonistes de la darrera jornada a Sant Julià va ser el mossèn, Pepe Chisvert, que va fer una crida als lauredians a celebrar la festa major amb el seu repic de campanes. Modernitat i tradició es mesclen en un acte tan simbòlic com aquest, el repic de campanes de la vila que anuncia la celebració. “Forma part del programa de cada any, és un toc de poble, no només quan hi ha un foc o passa alguna cosa greu, també és una crida a l’alegria, que els lauredians celebrin la seva festa”, va explicar el mossèn. La missa habitual de la parròquia, que se celebra a les 19.30 hores, es va vestir de gala amb el cor de Nostra Senyora de Fàtima de la Massana. Durant la jornada d’avui es durà a terme l’ofici solemne, en el qual seran presents totes les autoritats comunals. Per a l’ocasió, la cerimònia estarà cantada per la Cobla Vents de Riella.

Les activitats continuaran a ambdues parròquies fins al dimarts 27 de juliol. A Sant Julià se celebrarà la ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella i els concerts joves a la Cala Laurediana de Ladis Baró i DJ Garden. A Escaldes, el plat fort serà l’actuació del tribut a Coldplay, que se celebrarà a l’aparcament dels Veedors a partir de les 21 hores.

Les festes majors conviuen amb el virus

tracking