Canillo estrena l'itinerari turístic 'On són els bolets'

És una iniciativa d’Andorra Turisme per donar a conèixer la natura del Principat d’una manera didàctica, entretinguda i divertida

Canillo estrena l'itinerari turístic 'On són els bolets'Lorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia de Canillo va inaugurar ahir un nou atractiu turístic, l’itinerari On són els bolets, una iniciativa dels treballadors d’Andorra Turisme que només ha requerit una inversió de 24.000 euros. El cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a l’activitat, juntament amb Enric Torres, director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme. “Es tracta d’una quantitat molt raonable, ja que la iniciativa va sortir de casa, dels treballadors de l’organisme, i no s’ha contractat cap empresa per fer-la. Una petita inversió que aporta molta qualitat”, va asse­nyalar el ministre.

El camí se situa a la carretera de Montaup, concretament a les bordes de Mereig, molt a prop del berenador on es troba el tamarro Nilo. El recorregut és circular i compta amb una llargada de 3,7 quilòmetres i 120 metres de desnivell, la qual cosa el converteixen en una proposta ideal per a una sortida lúdica a la muntanya amb els més petits de casa. Tots els elements, inclosos la senyalització, s’han realitzat amb materials de fusta i ferro que ajuden a la seva integració en l’espai natural. L’itinerari es realitza amb una guia que es podrà sol·licitar a les oficines de turisme de totes les parròquies i que ofereix una explicació planera dels bolets i l’entorn natural.

Torres va manifestar que la voluntat de la nova atracció és que tant residents com turistes puguin conèixer el territori natural del país “d’una manera entretinguda, didàctica i que al mateix temps sigui divertida”. Així doncs, va recordar que es tracta de la segona iniciativa d’aquestes característiques, tot apuntant que de la primera, que se situa al bosc de Pal, s’han repartit més 1.300 llibrets explicatius i ha tingut una molt bona acollida.

Pol d'atracció

Camp va posar en relleu que el comú espera que el nou itinerari esdevingui un atractiu perquè els visitants accedeixin al poble de Canillo. “La ruta va destinada a un públic familiar, amb nens petits que potser no coneixen el món dels bolets i que a través del camí ho puguin veure, a més també creiem que serà un factor afegit per venir a passar un dia agradable a la parròquia”, va dir. En aquest sentit, el cònsol va afirmar que, amb la col·laboració d’Andorra Turisme, “la intenció és aconseguir que l’estiu, a poc a poc, es vagi assimilant a la temporada d’hivern quant a estada de visitants i turistes”.

El mandatari va exposar que la corporació no té previst instal·lar més atractius arreu de la parròquia i va matisar que la voluntat és consolidar com un pol d’atracció turística les tres valls, la del Riu amb el futur pont tibetà, la de Montaup i la de Mereig, i “a partir d’aquí generar més estades i més economia a la parròquia”. I va afegir que un dels punts que han de seguir treballant és “la difusió de les activitats que oferim”, ja que “no només n’hi ha suficient de tenir-les, sinó que les hem de donar a conèixer”.

EL COMÚ ESTUDIA QUIN SERÀ EL PREU DEL TIQUET PER ACCEDIR AL PONT TIBETÀ

El comú de Canillo està estudiant quin serà el preu del tiquet per accedir a la nova atracció de la parròquia, el pont tibetà a la vall de Riu. Camp va explicar que estan analitzant a quin preu permeten l’entrada a altres indrets on tenen una infraestructura semblant per poder acotar al màxim l’import i així evitar estimacions errònies i possibles preus abusius o infravalorats. “Encara no tenim el preu del tiquet definit, però tenim clar que l’atracció serà de pagament”, va indicar. El cònsol també va assenyalar que els treballs de construcció del pont penjant estan avançant a bon ritme i va afirmar que a l’agost es començarà a posar el pont, que esdevindrà la passarel·la d’aquestes característiques més llarga del món. A més, Camp va anunciar que des de la corporació plantegen diversos mecanismes per disminuir el preu de les entrades per accedir als atractius turístics de la parròquia als visitants que pernoctin a la vila i els pobles de l’entorn, per incentivar l’apropament entre l’oferta privada canillenca i el negoci turístic, perquè la sinergia entre els dos factors impulsi que les persones consumeixin i utilitzin els serveis dels quals disposa.

tracking