POCS VISITANTS DURANT EL JULIOL A NATURLAND

Majoral diu que l'ampliació de la galeria s'hauria d'haver fet abans

El cònsol lauredià celebra l’inici de les obres a final d’agost, però referma que “fa anys que es repeteixen aquests episodis a la zona”

Majoral diu que l'ampliació de la galeria s'hauria d'haver fet abansANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va afirmar que l’ampliació de la canalització a la carretera general 6, a l’altura de Bixessarri, s’hauria d’haver dut a terme “abans”. El mandatari va posar en relleu que “fa anys que es repeteixen aquesta mena d’episodis a causa de les fortes pluges a la zona”. Tanmateix, va celebrar l’inici de les obres a la via a final d’agost, tot posant en relleu que “en un mes hi ha hagut dos aiguats al mateix indret i lloc concret”. I va apuntar que la realització dels treballs, la instal·lació d’una galeria de quatre metres quadrats, ajudarà a evitar noves problemàtiques en aquest tram a conseqüència de les precipitacions.

En aquest sentit, Majoral va explicar que ahir a la tarda es va restablir la circulació per a tots els ciutadans a la carretera afectada, la qual va quedar tallada, amb accés exclusiu per als veïns de la vila, pel desbordament del torrent dimarts passat a causa de les fortes pluges caigudes, ja que es van registrar fins a 32,2 mil·límetres d’aigua en poc menys de trenta minuts. “Aquest matí he pujat a la zona i la carretera estava neta, tot i que quedava runa al voral de la via”, va dir.

A banda del desbordament del torrent, que va provocar que la via quedés totalment inhabilitada durant unes hores, també va ocasionar el descalçament de la carretera a l’altura d’Aixàs, els treballs d’arranjament de la qual es preveuen incloure en la licitació que va aprovar el Govern dimecres en consell de ministres, a més de la reconstrucció del mur a la borda de l’Arena que va caure a causa de l’episodi registrat el 14 de juny.

Cal recordar que el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, va reconèixer que ambdós successos provocats per les precipitacions a la carretera general 6 “no són habituals”, i els va atribuir, bàsicament, a la intensa caiguda de pluja en un curt termini de temps. La previsió del Govern és que els treballs estiguin enllestits a la tardor.

Poc ritme a Naturland

El cònsol també va fer referència al ritme d’entrada de turistes i visitants a Naturland durant l’estiu i, concretament, per al mes en curs. Tot i que va exposar que no disposa de dades concretes, Majoral va posar en relleu que el parc està vivint un mes de juliol “fluix” pel que fa a visitants, tot i que aquesta circumstància es trasllada a altres zones del país. Tot i aquest ritme, des de la direcció del parc s’assegura que el nombre de visitants és superior durant aquest mes en relació amb el mateix període de l’any passat i, a més, “el tiquet mitjà per visitant també és bastant més elevat” que durant el 2020.

INAUGURACIÓ DE L'AMPLIACIÓ DE LA PLAÇA MAJOR

El comú lauredià va inaugurar ahir l’ampliació de la plaça Major. Es tracta de dos terrenys cedits per part de dues famílies de la parròquia, un de manera totalment gratuïta i l’altre amb un lloguer simbòlic, amb una superfície total de 800 metres quadrats.

tracking