x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Carolina Durante, Love of Lesbian i La Casa Azul, plats forts a la capital

Les actuacions es duran a terme per la Festa Major a l’aparcament del Parc Central amb un màxim de 2.000 assistents i s’haurà de pagar entrada
Videoclip de Love of Lesbian

Videoclip de Love of Lesbian

Love of Lesbian - El Mundo ft Gaby Moreno (Lyric Video Oficial)

Els plats forts de la Festa Major d'Andorra la Vella.

Love of Lesbian, La Casa Azul i Carolina Durante, a la capital

Els plats forts de la Festa Major d'Andorra la Vella.

Actualitzada 22/07/2021 a les 11:29
La Festa Major d’Andorra la Vella, que se celebrarà del 6 al 9 d’agost, comptarà amb tres grans concerts, La Casa Azul, Love of Lesbian i Carolina Durante. Les actuacions es duran a terme a l’aparcament del Parc Central a les 20.30 hores amb un aforament màxim de 2.000 persones. Les entrades es posaran a venda a través de la pàgina web del comú, a la Llacuna o a l’oficina d’Andorra Turisme a partir de la setmana vinent, però en un primer moment només n’hi haurà 1.000 a disposició dels ciutadans, i tenint en compte la situació sanitària es decidirà si s’habilita la resta.

Ho van comunicar ahir en roda de premsa la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i el conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, els quals van manifestar que després d’haver de cancel·lar la celebració l’any passat a causa de la pandèmia de la Covid, la voluntat és mantenir l’essència de les edicions anteriors tot adaptant-se als protocols establerts per Salut.

Així doncs, Marsol va explicar que malgrat que la previsió és no realitzar cap mena de prova diagnòstica per a la celebració dels concerts, depenent de l’evolució de la situació sanitària, el comú es reserva el dret de sol·licitar el certificat de vacunació, una TMA o un test d’antígens. La mandatària també va posar en relleu que el recinte no disposarà de barra de bar, no es permetrà l’entrada a persones que es troben en estat d’embriaguesa i els assistents que vulguin sortir del recinte no hi podran tornar a entrar, “per evitar consumicions paral·leles”. “Vam valorar l’opció de la restauració als concerts, però preferim no córrer riscos”, va dir.

Una festa tradicional
Canturri va exposar el programa de la Festa Major, que manté la celebració del tradicional Ball del Contrapàs i l’actuació de l’orquestra La Principal de la Bisbal. A més, va detallar que el programa compta, a banda dels tres grans concerts, amb sardanes, quatre espectacles de circ, el Mercat de la Vall durant tot el cap de setmana de Festa Major, l’Aquaparc de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila amb l’entrada a un euro i l’oferta esportiva tradicional de cada any, com el concurs de pesca i tornejos de vòlei, escacs i tennis de taula.


El conseller també va detallar que les activitats es duran a terme a sis punts de la parròquia per afavorir la distribució de la ciutadania. D’aquesta manera, els concerts grans es faran a l’aparcament del Parc Central; el Ball del Contrapàs, les sardanes i els concerts de tarda tindran lloc a la plaça del Poble; el teatre, les havaneres i les sardanes a la plaça de l’antiga caserna de bombers, i el circ es distribuirà entre la plaça Guillemó i la plaça de l’antiga caserna de bombers. “Hem buscat diferents espais per evitar aglomeracions i donar vida a tota la parròquia”, va indicar.


Quant a la celebració del Ball de Contrapàs, les inscripcions es limitaran a 100 persones i els participants hauran de presentar el certificat de vacuna o una prova negativa en coronavirus. Pel que fa al pregó d’inauguració de la Festa Major, tindrà lloc divendres a la set de la tarda i serà a càrrec de José Maria Costa, president de la cambra municipal de Viana do Castelo, una de les zones d’on prové una part més important dels residents lusitans a Andorra. D’aquesta manera, Costa tornarà la visita que Conxita Marsol va fer a la localitat lusitana l’agost del 2019, quan va ser convidada per les autoritats locals a assistir a les festes de la Romaria de Nossa Senhora d’Agonia.


Per cloure, Canturri va anunciar que la festivitat també comptarà amb la inauguració d’un projecte històric. Es tracta de l’exposició: Andorra la Vella, el batec d’un poble, vist per Valentí Claverol, una mostra integrada per una seixantena d’imatges del fons de Valentí Claverol de l’Andorra la Vella de la primera meitat del segle XX. S’inaugurarà dissabte 7 d’agost a la Llacuna.


ACTES

Inauguració

Divendres 6 d’agost a les 19 hores es donarà tret de sortida a la Festa Major de la capital amb la lectura del pregó a càrrec de José Maria Costa, president de la cambra municipal de Viana do Castelo.

Concert
El primer concert de la festivitat serà el de Carolina Durante, a les 20.30 h divendres. Tindrà un aforament de 2.000 persones i les entrades costaran deu euros.

Cultura
El comú inaugura l’exposició: Andorra la Vella, el batec d’un poble, vist per Valentí Claverol, a la Llacuna.

Concert
El segon plat fort de la Festa Major en l’àmbit musical serà l’actuació de La Casa Azul dissabte 7 d’agost. Tindrà un cost de deu euros.

Tradició
La capital organitza de nou el Ball del Contrapàs, amb la col·laboració de l’Esbart Dansaire. Cal inscripció prèvia per participar-hi.

Ball
Torna l’orquestra La Principal de la Bisbal, una actuació clàssica durant la Festa Major d’Andorra la Vella.

Plat final
El grup català Love of Lesbian serà l’encarregat de cloure la festivitat a l’aparcament del Parc Central dilluns. Les entrades tindran un cost de vint euros.
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts