Canvi circulatori a l'avinguda de les Escoles

El comú posa en marxa una prova pilot per evitar accidents a la cruïlla amb Santa Anna

Canvi circulatori a l'avinguda de les EscolesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els conductors que ahir van circular per l’avinguda de les Escoles ja es van trobar una modificació circulatòria que el comú d’Escaldes-Engordany ha tirat endavant amb l’objectiu de reduir la sinistralitat de l’encreuament amb el carrer Santa Anna, una zona que s’ha demostrat de risc per factors com la poca visibilitat i la quantitat de vehicles que poden circular en diferents direccions. La modificació afecta els vehicles que circulin per la via en direcció l’avinguda Carlemany i la parròquia d’Encamp. Des d’ahir aquests han de desviar-se obligatòriament a la plaça de les Pubilles per baixar fins a al rotonda del carrer Prat Gran amb el carrer del Parnal, des d’on ja sí que podran incorporar-se a l’avinguda Carlemany en direcció Encamp.

“Aquest ajustament en les dinàmiques i direcció de circulació es du a terme en forma de prova pilot per poder determinar si la seva efectivitat és la que se n’espera i amb la finalitat última de minimitzar i eliminar el risc d’accidents”, van assenyalar des del comú encapçalat per Rosa Gili, que no ha especificat la durada de la prova pilot. Per garantir que els vehicles segueixen el circuit correcte s’han col·locat tanques a l’avinguda de les Escoles per barrar el pas i amb senyalització que els condueix fins a la plaça de les Pubilles.

Fins ara els conductors que volien continuar en direcció l’avinguda Carlemany tenien un cediu al pas que donava prioritat als vehicles que baixaven pel carrer Santa Anna i que volien seguir recte, cap al carrer del Prat Gran. Al seu torn, des del carrer Santa Anna també es pot girar cap a l’avinguda de les Escoles i en aquest cas els cotxes tenen un cediu el pas. Finalment, també es poden incorporar a l’avinguda de les Escoles des d’aquesta mateixa cruïlla els vehicles que pugen des del carrer del Prat Gran, que tenen un estop. Un reguitzell de vehicles circulant en diverses direccions que han provocat que la corporació hagi decidit testar una alternativa que pugui contribuir a millorar la seguretat dels usuaris de la via. Des de la corporació van indicar que l’alta intensitat de trànsit rodat que hi ha a la zona sumada als problemes de visibilitat “han anat provocant diversos accidents” que ara es volen evitar. Els resultats de la prova pilot ho diran.

tracking