Mortés acusa Dolsa de faltar al respecte i insultar els representants del comú

El cònsol diu que no toleraran cap més falta de respecte per part del conseller de la minoria

Mortés acusa Dolsa de faltar al respecte i insultar els representants del comúLorena Giménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les discrepàncies entre els membres de majoria al comú d’Ordino i el conseller de la minoria Enric Dolsa cada dia són més tangibles. Així es va demostrar ahir durant la sessió de consell, en la qual el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va acusar el membre de X’Ordino d’insultar i no respectar els representants del comú i, especialment, el gabinet de cònsols. “Ha mostrat una gran manca de respecte a la corporació, insultant aquells que la representem, la qual cosa és intolerable”, va dir.

El cònsol va posar sobre la taula que el conseller ha assistit a un mínim de les comissions que s’han realitzat. “Des de l’inici del mandat s’han fet 54 comissions, de les quals només ha fet acte de presència a nou”, va destacar. I va asseverar que es plantegen incloure una regulació de la retribució mensual dels consellers d’acord amb l’assistència a les comissions. El polític ordinenc es va excusar amb el cònsol per les faltes de respecte exposant que va ser “una patinada”. I va al·legar que “és impossible que un conseller pugui assistir a 54 comissions tot sol”.

Mortés va retreure que el polític utilitza la informació que se li proporciona de manera esbiaixada, un fet que considera inacceptable. “Els membres del comú hem de ser un exemple per als ciutadans complint les lleis”, va indicar. I va avisar el conseller que la majoria no li permetrà cap més falta de respecte. Dolsa li va etzibar que “per a la població de la parròquia jo soc més bon exemple del que ho és vostè”.

Un altre dels punts que van centrar la sessió de consell i van encendre les discrepàncies entre les parts va ser la instal·lació de la farmacèutica Grifols al país. Dolsa va asseverar que la companyia no deixarà cap “benefici econòmic” ni al país ni a la parròquia, ja que, segons ell, els 25 milions que ha d’aportar inicialment la farmacèutica els demanarà a entitats bancàries, per la qual cosa “la seva instal·lació es farà a través de l’endeutament”. I va criticar que el Govern, a banda de formar part de la societat que es crearà, també haurà d’abonar 200.000 euros anuals per garantir l’estabilitat del projecte.

El conseller també va mostrar els seus dubtes sobre la compatibilitat de la instal·lació amb la certificació d’Ordino com a reserva de la biosfera. “Si la Unesco hagués estat al corrent d’això de Grifols no hauríem obtingut el segell de la biosfera”, va assenyalar. Dolsa també va qüestionar els motius pels quals la farmacèutica es vol instal·lar al país, tot posant de manifest que “molta gent es pregunta què venen a fer aquí que als països on ja hi són no puguin fer?”.

Per cloure, la consellera de la minoria de Movem Ordino,Sandra Tudó va exposar que li “gri­nyola” que el Govern formi part de l’empresa, però va destacar que la companyia suposa “una oportunitat per al país”.

CANVI DE PREUS PER L'ANALÍTICA A GOSSOS

La cònsol menor, Eva Choy, va explicar que el comú ha aprovat una modificació de l’ordinació de preus públics per avalar la bonificació al 100% fins al 14 de juny del 2022 de l’analítica de genotipatge del cens caní, complint així amb el que es va consensuar amb els veterinaris. D’altra banda, durant la sessió de consell també es va aprovar l’aplicació d’uns vals de descompte als establiments de la parròquia que ho sol·licitin per obtenir una hora d’aparcament gratuïta als seus clients per incrementar els incentius per comprar en comerços locals.

tracking