rEPORTATGE

'Amigos para siempre'

L'actuació de Los Manolos va omplir de rumba i d’ambient festiu la Festa del Poble d’Andorra la Vella després d’un any d’aturada per la pandèmia.

'Amigos para siempre'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gent s’aixecava de les cadires i sonava el Ventilador del Gato Pérez. “El ventilador... el ventilador ¡máquina! El ventilador... el ventilador ¡camina!”, cantava a l’uníson el públic. La rumba de Los Manolos animava els assistents de la plaça del Poble durant l’hora del vermut. “No m’esperava que hi hagués tanta gent perquè ahir va fer un dia molt dolent. La gent ha sortit, està animada i té ganes de ballar”, celebrava, satisfeta, Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella. “L’any passat el comú va anul·lar tots els actes. Enguany, però, encetem les festes amb prudència i a l’aire lliure”, va afegir. Ahir no era la primera vegada que els històrics de la rumba catalana aterraven a Andorra i els habituals de la Festa del Poble ja els esperaven amb ganes. “Estem aquí amb la família i hem dit de venir a passar una bona estona”, va explicar la Sandra davant del bar Bon Dia amb un got de cervesa a la mà. “Nosaltres som fallaires i ja sabem que cada Festa del Poble ens trobem aquí a les dotze del migdia”, va explicar. El grup és garantia de festa i la gent ho sap. Entre cançó i cançó el grup es dirigia al públic. “Ara farem una prova pilot!”, va bromejar Rogeli Herrero. “Si aquesta us agrada l’afegirem al proper disc!”, feia broma abans de començar a tocar All my loving, una de les versions mítiques del grup després de la icònica Amigos para siempre. La Bea i la seva filla escoltaven el concert assegudes des de l’última filera de cadires. “M’agraden Los Manolos i vinc cada any. Es tracta de passar una bona estona”, va comentar la Bea. Al costat, la filla, deixava clar que només venia d’acompa­nyant. Ja de retirada cap a casa, la Maria descansava després d’haver ballat una bona estona. “Jo ja soc gran i crec que hem de vigilar però tampoc tenir excessiva por. Hem de ser respectuosos però sense deixar-nos acovardir”, deixava clar amb relació al retorn de la festa. Ahir, però, no només hi havia públic del Principat. “Celebrem l’aniversari d’una amiga nostra! Sabíem que hi havia aquesta actuació i hem decidit venir”, comentava l’Àngels, de Barcelona, mentre ballava al ritme d’una cançó de Peret amb les seves amigues.

Ahir, doncs, Los Manolos van començar a obrir la porta d’un ambient festiu que tot apunta que ha arribat per a quedar-se.

tracking