El comú aposta pel món del circ, amb una doble jornada d'espectacles

La corporació vol que l’esdeveniment sigui la prova pilot d’un festival de referència

El comú aposta pel món del circ, amb una doble jornada d'espectaclesana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació laurediana va presentar ahir un projecte cultural centrat en el món del circ, sota el nom Muntanyes de Circ, que tindrà lloc divendres i dissabte. Segons va explicar la cònsol menor, Mireia Codina, l’objectiu d’organitzar aquest esdeveniment, en el qual hi haurà actuacions a l’aire lliure de la mà de quatre companyies diferents, és que les famílies puguin gaudir de Sant Julià mitjançant “una proposta nova, fresca i que ajudarà a dinamitzar la parròquia”.

El projecte és, segons va apuntar el comú, una prova pilot d’un esdeveniment que es vol convertir en un festival de referència, ampliant al llarg dels anys vinents tant el nombre d’espectacles com els dies de celebració.

La relació entre el comú i l’ànima de la proposta, Yldor Llach, es va iniciar l’agost del 2020, quan l’artista va participar en el cicle A ritme d’estiu. Aquest primer contacte va afavorir que Llach fes una estada artística al Centre Cultural Lauredià a principi del 2021.

Aquesta visita va crear un vincle del qual va sorgir la idea de planificar un esdeveniment més gran per donar a conèixer el món del circ als ciutadans de la parròquia.

El primer espectacle del programa, Monstres, a càrrec de la companyia Riguel Multidisciplinar, en què participa l’acròbata andorrana Meritxell Rabassa, tindrà lloc divendres a les set de la tarda a la plaça de la Germandat. Pel que fa a la jornada de dissabte, les actuacions s’allargaran durant tot el dia, ja que les companyies oferiran els seus espectacles en dos passis, un al matí i un altre a la tarda.

Així, a partir de les deu del matí a la plaça de la Germandat, se celebrarà l’espectacle Back2Classics, de la companyia Plantea Trampoli Disciplina. A les onze, i al mateix lloc, hi haurà una actuació musical del grup Les Boozan Dukes. A dos quarts de dotze, a la plaça del Solà, s’oferirà l’espectacle Sobre Rodes, d’Yldor Llach, i a les dotze, també a la plaça de la Germandat, serà el torn de la companyia Circ Pistolet Multidisciplinar amb l’espectacle Potser no hi ha final.

El festival es reprendrà a partir de la una amb els passis de la tarda dels espectacles del matí.

tracking