podrien ser una realitat a finals d'any

Mútua Elèctrica aposta per l'energia fotovoltaica com a font renovables

La companyia laurediana té sis projectes en estudi que es concretaran a la pròxima junta

Mútua Elèctrica aposta per l'energia fotovoltaica com a font renovables

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria aposta per l’energia solar com a font renovable i de poc impacte mediambiental. La companyia estudia la viabilitat de sis projectes per generar energia d’una manera més sostenible i verda, els quals preveuen concretar durant la celebració de la pròxima junta d’accionistes. Des de l’elèctrica van afirmar que les iniciatives es podrien dur a terme en poc temps. “Són projectes ràpids, petites coses que es poden fer, potser el més gran es podria realitzar en menys de quatre mesos”, van manifestar. I van exposar que alguna de les iniciatives podria ser una realitat abans de finals d’any.

L’empresa esperava l’aprovació del Reglament de la generació d’energia elèctrica al maig de l’any passat, la qual permet produir més potència i simplifica els tràmits, motiu pel qual els dona l’oportunitat d’implantar els projectes en què treballaven.

L’elèctrica laurediana també valora l’eficiència energètica, per la qual cosa està generant energia en llocs on es pot cobrir el consum, com per exemple la minicentral hidroelèctrica d’Aixovall, ubicada al riu Os i que ja es troba en funcionament en període de proves. “Està situada en un indret on gairebé tota la producció es destinarà al poble”, van assenyalar des de l’empresa.

VENDA D’ACCIONS

Quant a la possible venda de les participacions de Cadí Telecom que té la Mútua, les fonts van indicar que han rebut una proposta de compra de les accions i van asseverar que ara el Consell d’Administració haurà de valorar si, de la mateixa que en el seu moment van invertir a la Seu, potser “ara valdria la pena desinvertir i destinar els diners a projectes d’energia sostenible”.

La societat Avatel va oferir a la Mútua Elèctrica l’oportunitat d’invertir en un operador de telecomunicacions a la capital alt-urgellenca el 2016. Cadi Telecom disposa d’uns 1.500 abonats a la fibra òptica i aproximadament 1.000 a la telefonia mòbil.

UN 70% DE CLIENTS, AFILIATS A LA TELEVISIÓ

La companyia elèctrica disposa d’un 70% dels clients, que representen aproximadament uns 400 usuaris, afiliats a la plataforma de televisió a la carta AndorraeTVeu. Des de Cable Mútua van informar que el 90% dels clients que han fet el traspàs a l’aplicació estan subscrits al paquet prèmium. L’empresa vol fidelitzar els usuaris i no preveu dur a terme cap campanya de comunicació al llarg d’aquest exercici.

tracking