La cala laurediana es dinamitzarà amb concerts i tornejos de futbol

La platja fluvial de Sant Julià obre portes de nou al públic malgrat que de moment el cabal del riu no permet banyar-s’hi

La cala laurediana es dinamitzarà amb concerts i tornejos de futbolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, la por de pluja va acabar provocant que s’anul·lés la inauguració de la temporada de la Cala Laurediana. Tot i això, res impedirà que, a partir d’avui, aquells lauredians o, tothom qui vulgui disfrutar dels atractius de la platja fluvial que ofereix la zona del Prat del Senzill, ja puguin accedir-hi. Tot i això, de moment, l’accés a l’aigua encara restarà prohibit degut a l’alt nivell que presenta en aquests moments el cabal del riu. “Actualment hi ha una tanca. En el moment que es pugui donar accés a l’aigua es retirarà” va fer saber el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral. En aquest sentit, el mandatari explicava que la previsió és que en les properes setmanes el nivell de l’aigua disminueixi i es mantingui, com succeeix cada any al voltant d’aquestes dates. “Tot i això, en el suposat cas que vingués una torrentada, tornaríem a tancar”, alertava. En aquest sentit, Majoral detallava que l’espai disposarà d’un socorrista especialitzat amb riu que estarà capacitat per a atendre qualsevol tipus d’emergència dins les instal·lacions. “La seguratat és el primer punt de l’ordre del dia” va voler deixar clar el cònsol.

Aquest any, el funcionament de les instal·lacions no presenta cap variació respecte als anys anteriors, excepte la nova aposta del parc infantil, que es vol dinamitzar en l’àmbit esportiu. En aquest sentit, la cala presenta la inclusió de noves propostes com l’organització de tornejos de futbol i l’habilitació d’una zona de petanca. També s’ha renovat i adequat el parc. “S’han reformat els gronxadors. L’objectiu és convertir-lo en un espai agradable” assegurava Majoral.

Pel que fa al període d’obertura serà el mateix que altres anys, ja que el recinte es mantindrà obert fins a principis de setembre, concretament, fins a la Diada de Meritxell. Quant a l’horari d’obertura, l’accés a la sorra serà des les 10h del matí fins a les 20h del vespre, tot i que el servei de bar restarà obert fins a les 00h de la nit. En aquest sentit, avui encara no hi haurà servei de bar disponible però des del comú es preveu que a partir de la setmana que ve ja estigui operatiu i es programin també actuacions musicals. “Es va dur a terme un plec de bases dirigit a tots els bars de la parròquia. A hores d’ara n’hi havia un parell d’interessats i estem pendents que ens facin arribar les ofertes” detallava Majoral. D’altra banda, en relació amb les mesures sanitàries, el bar funcionarà tenint en compte els protocols decretats per bars i terrasses i l’ocupació de la zona de platja estarà limitada a un cert nombre de persones. “El propi espai ja marca un aforament” remarcava. “L’any passat va ser un èxit. Van venir més de 2.000 persones entre els mesos de juliol i agost. Si aquest any aconseguim igualar el nombre d’assistents ens podem donar per satisfets”, assegurava el cònsol. En aquest sentit, explicava que, en relació amb el perfil de l’usuari, la majoria de la gent prové de la mateixa parròquia. “Tot i això, cap a finals d’agost també ve gent d’altres zones, i molts s’acaben convertint en clients habituals”, apuntava. Pel que fa al preu de l’entrada, també es mantindrà. Així, els infants hi podran accedir per un preu de dos euros i els adults per un preu de tres.

tracking