El comú negocia amb els propietaris perquè el Parc Central sigui públic

L’objectiu de la corporació és poder tancar un acord amb els titulars dels terrenys abans de final de mandat

El Parc Central no registra cap incident tot i romandre obertArnald Sanllehy

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella negocia amb els propietaris dels terrenys del Parc Central perquè la totalitat del pulmó verd de la capital esdevingui un espai de titularitat pública comunal. L’objectiu de la cònsol major, Conxita Marsol, és poder tancar l’acord abans del final de mandat, si més no sobre el paper.

El punt central de les converses entre el comú i els propietaris és el percentatge de sòl que aquests cediran a la corporació quan es desenvolupi la unitat d’actuació del Parc Central. La cònsol major va explicar ahir al Diari que el percentatge de cessió obligatòria −és a dir, la superfície que la propietat ha d’entregar al comú sense rebre’n compensació− previst per a aquests terrenys és del 15%.

Ara la fita del comú és acordar amb els propietaris dels terrenys una ampliació de la cessió fins al 30% o “una mica més”. Si s’aprovés l’increment, va recordar Marsol, la corporació estaria obligada “per llei” a rescabalar els titulars dels terrenys. “Això és el que negociem amb els propietaris: com hem de compensar-los”, va declarar la cònsol major. Aquest canvi permetria garantir que tot el Parc Central fos de titularitat pública comunal.

“MOLTA FEINA”

El recorregut fins a arribar a una entesa amb els set propietaris de la zona, entre els quals hi ha la família Rebés i el Govern, serà llarg i requerirà “molta feina”, va assegurar Marsol.

El comú vol deixar enllestida tota la documentació relativa al pla parcial o especial del Parc Central abans de les properes eleccions comunals, previstes per al desembre del 2023. D’aquesta manera quedarien definides amb exactitud les zones que passarien definitivament a mans de la corporació.

Engegar un procés d’aquestes característiques i desenvolupar-lo és “complicat”, va admetre la cònsol major. “El primer que cal fer és parlar amb les famílies o institucions propietàries dels terrenys. Arribar-hi a un acord no és fàcil perquè cal pactar-hi moltes coses”, va explicar. De moment, va apuntar, el comú només hi ha fet uns primers contactes. “Amb els propietaris hem parlat de la cessió en general, però no hem concretat res. A partir d’ara entrarem als detalls i acabarem de determinar com podem compensar-los”, va afegir Marsol.

tracking