x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sant Julià de Lòria

La coberta del Centre de Congressos acollirà una instal·lació fotovoltaica

L’empresa Energia Verda explotarà l’espai, cedit pel comú durant un període de 25 anys, a canvi
de reparar la teulada
Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria.

Plaques fotovoltaiques a la coberta del Centre de Congressos

Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria.

COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA
Actualitzada 10/06/2021 a les 11:11
La coberta del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria acollirà una petita central de generació d’energia fotovoltaica. El comú, propietari de l’espai, n’ha cedit l’ús a l’empresa Energia Verda, especialitzada en la instal·lació d’aquest tipus de plantes. La societat, que opera a Andorra i a Espanya i ha portat a terme altres projectes semblants al país, explotarà la teulada durant un període de 25 anys, tal com recull l’edicte d’adjudicació del projecte, publicat al BOPA.

La concessió s’ha fet a cost zero, però a canvi Energia Verda es compromet davant la corporació comunal a fer una reforma integral de la coberta, que feia temps que estava en mal estat i s’havia de reparar. El cost previst de les obres és d’uns 150.000 euros, una xifra que assumirà íntegrament l’empresa concessionària i que, per tant, la corporació s’estalviarà de pagar.

El cònsol major, Josep Majoral, va apuntar ahir que el projecte d’instal·lació d’una planta solar en aquest edifici comunal persegueix quatre objectius.

En primer lloc, va assenyalar Majoral, desenrotllar el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia, amb el qual l’equip de govern vol assolir un dels seus reptes de legislatura: fer de Sant Julià de Lòria un referent en l’ús de les energies renovables i la sostenibilitat.
En segon lloc, va apuntar el cònsol major lauredià, l’acord amb Energia Verda és molt profitós, ja que permetrà al comú “d’arranjar la coberta sense haver de fer-se càrrec de l’import de la inversió”.


D’altra banda, Majoral va destacar que la instal·lació de les plaques contribuirà a “reduir la petjada de carboni de la parròquia” gràcies a l’ús de les energies renovables. Finalment, el cònsol major va apuntar que la iniciativa també té un objectiu econòmic. “Genera oportunitats de negoci per a les empreses del sector”, va afirmar Majoral, que es mostra convençut que projectes de col·laboració publicoprivada com aquest són “clau” per a l’impuls de les renovables.

 
GOVERN LICITA LA ROTONDA DEL PUNT DE TROBADA
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va informar ahir durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que s’ha aprovat la licitació del projecte de construcció de la “rotonda de la Juberrussa”, la nova rodona a la CG-1 a l’altura de la Borda Sabaté, és a dir, on hi havia l’antic Punt de Trobada. Aquesta infraestructura se situarà al punt quilomètric 9,380 i tindrà un radi exterior de 23 metres.
 
NATURLANDIA TRASLLADA DEU HERBÍVORS A LA RESERVA CATALANA WILD FOREST
Els deu primers herbívors del parc d’animals de Naturlandia van sortir ahir al migdia cap al santuari Wild Forest, situat en un paratge boscós prop de Montserrat. Es tracta de tres cérvols ibèrics, tres cérvols japonesos i quatre daines, que van ser traslladats fora del país en dos vehicles condicionats per a aquest tipus de viatges, segons van destacar fonts de l’ecoparc lauredià.

Un grup de veterinaris especialitzats en fauna salvatge, el mateix que va participar ahir en el trasllat juntament amb un operari tècnic i els cuidadors del parc, s’ha encarregat durant les darreres setmanes de fer el seguiment de l’estat de salut dels exemplars.

Pel que fa a la resta d’herbívors que encara resten al parc –una vintena d’exemplars–, Naturlandia va afirmar que l’acord per traslladar-los es farà efectiu “les setmanes vinents”. La sortida dels animals del parc, incloent-hi els depredadors, depèn de diversos factors externs, entre els quals destaquen “les proves de salut dels animals i els tràmits administratius”, tal com van apuntar fonts de Naturlandia.
  • #1 De Laurèdia i ses contorns
    (10/06/21 06:22)

    Això ara serà pa de cada dia. Al pas que anem ens haurem de vendre fins i tot els calçotets per a poder mantenir el poc que tenim. Gràcies Naturlàndia!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts