Naturlandia oferirà noves activitats i forfets més cars

L’ecoparc lauredià vol ampliar el ventall de públic i perfils amb la proposta renovada que començarà
a oferir el 3 de juliol

Naturlandia oferirà noves activitats i forfets més carsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de Naturlandia està decidida a donar un nou impuls al parc que li permeti superar els números vermells i tornar a generar beneficis. Una de les propostes per assolir aquest objectiu −continguda en el pla director que, segons el calendari, l’equip de l’ecoparc lauredià ha de presentar a la propera junta general d’accionistes, prevista per dijous 24 de juny− és oferir als visitants noves activitats i abonaments més cars.

De tota manera, van recordar ahir al Diari fonts del parc, les tarifes vigents fins ara es mantindran i aquests paquets d’activitats a preus més elevats “serviran per completar l’oferta” i buscar “nous perfils de clients”. Aquestes tarifes, així com tota la resta d’elements que configuren la imatge renovada del parc, seran visibles per als visitants a partir de dissabte 3 de juliol, data d’inici de l’obertura diària. “Amb aquests canvis volem ampliar el ventall de públic i perfils”, van explicar fonts de Camprabassa, la societat que gestiona el parc lauredià.

CIRCUIT SOSTENIBLE

Una de les noves atraccions del parc serà, segons van revelar ahir al Diari fonts properes a Naturlandia, un circuit per a buguis elèctrics. Aquests vehicles, preparats per circular per la sorra i adaptar-se amb facilitat al relleu del terreny, “no contaminaran”, ja que no cremaran combustibles fòssils, ni tampoc faran soroll. Aquestes mateixes fonts van assegurar que la direcció del parc ha estat molt curosa, des del punt de vista mediambiental, a l’hora de dissenyar les característiques de l’activitat. El circuit estarà ubicat prop de la zona on hi ha l’abocador de terres de la Rabassa.

El calendari de posada en marxa d’algunes de les noves activitats amb què la direcció vol revitalitzar el parc dependrà de si la sortida dels herbívors i els depredadors es fa durant les properes setmanes o s’ha d’ajornar. Fonts del parc van explicar que, si bé el trasllat dels animals a l’estranger és “imminent”, els darrers tràmits burocràtics podrien allargar el procés.

Un altre dels punts de l’estratègia del parc per atraure més visitants aquest estiu és reforçar les activitats adreçades a la franja d’edat de tres a sis anys i, a part, crear-ne de noves. Naturlandia no va voler revelar-ne els detalls perquè algunes d’aquestes atraccions “encara s’estan acabant de polir”.

CAIRAT DIU QUE EL TEMPS HA DONAT LA RAÓ A LES SEVES CRÍTIQUES

El conseller de la minoria del comú de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, del grup de Desperta Laurèdia, va afirmar ahir que “el temps ha donat la raó” a les crítiques del seu partit al projecte de Naturlandia. Cairat va assegurar que “des de l’inici” −la inauguració va ser el 2007− l’ecoparc arrossega una “estructura sobredimensionada” amb relació a l’afluència de visitants. El conseller de l’oposició va explicar que aquesta estructura, perquè sigui capaç de generar beneficis i no pèrdues milionàries, necessita “molta rotació de clients”, una situació que “no va donar-se ni tan sols abans de la pandèmia”. Cairat admet que Naturlandia és “un problema de molt difícil solució que cada any es fa més gros”. A més, assegura que les solucions d’urgència que s’aprovaran en la propera junta general d’accionistes −reestructurar el deute de l’empresa amb el comú i els bancs− “no serviran per a res” si el nou pla director no presenta una proposta de negoci sòlida.

tracking