Encamp podrà construir edificis de set plantes amb sis metres de separació

L’equip de govern defensa la modificació perquè millorarà la visibilitat, la il·luminació i la ventilació dels nous immobles

Encamp podrà construir edificis de set plantes amb sis metres de separacióV. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els nous edificis del centre urbà d’Encamp hauran de tenir una separació mínima entre ells de sis metres, tres per propietat, la qual cosa millorarà “la visibilitat, la il·luminació i la ventilació entre edificacions”, segons va assegurar ahir la cònsol major, Laura Mas. La planta baixa dels immobles, però, podrà mantenir-se unida als edificis adjacents.

La primera revisió del pla d’ordenació i urbanisme d’Encamp (POUP), que el consell de comú va aprovar ahir amb el vot en contra del grup de PS+I, també preveu que els nous edificis del centre de la parròquia guanyin edificabilitat en alçada.

Concretament, podran arribar fins a un màxim de set pisos. D’altra banda, els nous immobles hauran d’adaptar-se a les exigències de la Llei 21/2018 d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc) pel que fa a les mesures per garantir l’aïllament tèrmic dels edificis.

El conseller de PS+I David Ríos va argumentar el vot en contra del seu grup a la revisió del POUP pels dubtes que li genera que el document permeti que hi hagi guanys d’edificabilitat en alçada. Ríos, que va lamentar que PS+I només ha pogut disposar d’una setmana per estudiar el POUP, va alertar que el text farà possible que puguin construir-se immobles “més alts” a Grau Roig o al Pas de la Casa. “S’hauria de preservar al màxim aquest entorn”, va remarcar el conseller de la minoria.

Amb relació a la memòria de l’execució del pressupost del primer trimestre del 2021, que el consell també va aprovar ahir amb l’abstenció de PS+I, Ríos va afirmar que el comú ha patit una caiguda “important” dels ingressos “en tots els àmbits”, una circumstància que no preveu, segons Ríos, el pressupost per al 2021. Els ingressos en el primer trimestre del 2021 han baixat 1,1 milions d’euros respecte del mateix període de l’any passat.

Els canvis

Fins a set pisos

Sis metres de separació i un màxim de set pisos en alçada, dos més que els permesos fins ara. Aquesta és la normativa que preveu el POUP per als nous edificis del centre urbà de la parròquia. La planta baixa podrà mantenir-se unida als immobles adjacents.

Zones d’oci

Els nous locals de lleure nocturn tant d’Encamp com del Pas de la Casa s’hauran d’establir a la perifèria dels nuclis urbans. És a dir, en el cas d’Encamp, a la sortida sud i, en el cas del Pas de la Casa, a la part baixa, només sortir del túnel d’Envalira.

Aposta per la qualitat

El comú vol consolidar la transformació de la parròquia d’una ciutat dormitori a una ciutat de residència de qualitat, segons va recordar ahir la cònsol major, Laura Mas. Per assolir aquest objectiu, baixa el nombre d’edificacions que es permet de construir a les zones més apartades del centre de la parròquia, com ara Beixalís i els Cortals.

Litecc

Per complir les disposicions de la Litecc, els edificis hauran d’afegir un metre sota el sostre per a aïllament tèrmic i circulació de l’aire.

MÉS TECONOLOGIA ALS APARCAMENTS

El consell també va aprovar la remodelació tecnològica i la millora del servei de manteniment dels aparcaments comunals. Aprofitant la posada en servei de més de 100 places noves a la parròquia amb la inauguració, aquest estiu, dels aparcaments del carrer de la Vena i de les Bons, s’ha adjudicat la compra de la maquinària per a aquest pàrquings, el manteniment dels 16 aparcaments d’Encamp i la millora tecnològica de la maquinària i del sistema de gestió del servei d’aparcaments comunals. El contracte s’ha adjudicat per 344.195 euros a l’UTE Prodomo-Tecnologia Capital.

tracking