La nova ordinació de la Vall del Madriu prohibirà l'accés de vehicles rodats a l'espai

La Comissió de Gestió també es planteja limitar l’accés en un futur per evitar-ne la massificació

Josep Majoral, Susanna Simon, David Astrié, Jean-Michel Rascagneres i Rosa Gili, a la presentació d'aquest migdiaMireia Reynal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de diversos anys de treball amb diverses corporacions, avui la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror formada pels comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp, Sant Julià de Lòria i la directora executiva Susanna Simon han tancat l’ordinació que permetrà regular aquest espai d’administració conjunta. El punt més important del document que té com a objectiu protegir però també promocionar l’espai és la prohibició de l’accés de vehicles rodats a la vall. Un altre punt a destacar és el que fa referència a la capacitat de càrrega, que en un futur podria limitar l’accés per a evitar-ne la massificació -a hores d’ara es troba un 10% per sota de la seva capacitat màxima-. També hi figura el punt sobre la regulació de l’acampada, que permetrà dormir a la vall durant dues nits amb tres tendes sense autorització.

Quant al règim d’infraccions que anirà des de les lleus, fins a les greus i les molt greus, es penalitzarà actes com el fet de deixar escombraries, pernoctar a espais prohibits, organitzar activitats sense autorització, entrar a propietats privades o entrar amb vehicles motoritzats.

“La Comissió de Gestió ha buscat l’equilibri entre el fet de donar a conèixer la vall i fer-ho amb cura” ha expressat, Simon. Pel que fa a l’entrada en vigor de l’ordinació cada comú l’aprovarà en el marc del seu proper Consell de Comú respectiu.

La Vall del Madriu-Perafita-Claror ocupa un 10% de la superfície del Principat i va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l’any 2004 pel seu valor paisatgístic i cultural.

tracking