El parc del Camp de Perot inclourà el 95% de les propostes ciutadanes

La natura és la protagonista de l’equipament, en la definició del qual han participat una seixantena de lauredians

El parc del Camp de Perot inclourà el 95% de les propostes ciutadanesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va anunciar ahir que el procés participatiu per a la definició del nou parc infantil del Camp de Perot ja es troba a l’última fase. Segons va explicar en roda de premsa el cònsol major, Josep Majoral, del procés participatiu, obert el novembre de l’any passat, se n’han derivat un conjunt de propostes que en la seva majoria s’han incorporat al projecte final que ha redactat el comú. “Hem recollit el 95% de les demandes”, va assegurar Majoral. Una seixantena de persones han participat en el procés, que en total ha recollit unes 500 propostes.

Segons el cònsol lauredià, el nou parc del Camp de Perot serà un equipament en què la natura serà “la protagonista”, amb zones verdes àmplies, orientat al sol i amb àrees d’ombra. A més, hi haurà espais de gespa, un sorral, una font i jocs d’aigua, i el mobiliari serà de fusta o fet amb materials reciclats.

Un altre dels punts que els ciutadans van demanar durant el procés participatiu i que també inclou el projecte és que el parc sigui “net i segur”. Per mantenir-hi unes condicions higièniques òptimes, Majoral va explicar que se’n farà una neteja diària, es mantindrà regularment i s’hi instal·laran lavabos i papereres amb recollida selectiva. Per garantir-hi la seguretat, es tancarà a la nit, s’hi restringirà el pas de tota mena de vehicles i els espais estaran separats per activitats i franges d’edat.

El comú ha decidit afegir al projecte de construcció del parc altres demandes dels ciutadans, com ara que sigui accessible a tothom, que hi hagi una tirolina, llits elàstics, tobogans i que inclogui un espai només per a nadons que els permeti de desenvolupar la psicomotricitat i estimular la sensorialitat. El comú també ha estimat convenient d’acceptar que hi hagi un espai per a la pràctica de jocs tradicionals i una zona parcialment coberta.

Segons Majoral, l’objectiu de l’equip de govern és que l’equipament s’inauguri durant la primera quinzena de juliol. Si es compleix el calendari previst, la setmana vinent el plec de bases del projecte passarà per junta de govern perquè a la següent pugui publicar-se al BOPA. Les empreses que hi estiguin interessades disposaran d’un mes per presentar les seves propostes i, un cop se n’hagi triat la millor, començaran els treballs, que no haurien d’allargar-se, va apuntar el cònsol major, més de tres setmanes. Les obres tindran un cost de 150.000 euros, tot i que el pressupost inicial preveia una partida de 200.000 euros.

Majoral va anunciar que el comú continuarà posant en marxa processos participatius en el futur perquè els ciutadans puguin expressar com volen que evolucioni la parròquia. “Són molt útils a l’hora de fer polítiques públiques”, va remarcar.

UN 'FOOD TRACK' I UNA GRANJA PER A ANIMALS, DESCARTATS

Tot i que la majoria de propostes que s’han recollit en el procés participatiu han estat acceptades pel comú i s’han inclòs en el projecte final, també n’hi ha algunes que s’han descartat, la majoria de les quals per raons de seguretat. Una d’aquestes idees és que hi hagués un food truck dins el parc. Segons va explicar Majoral, aquesta proposta s’ha rebutjat perquè l’accés rodat al parc estarà prohibit i perquè “el manteniment d’aquesta mena d’instal·lacions és complex”. Un altre dels suggeriments que s’han desestimat és que els ciutadans puguin entrar a l’equipament comunal amb el seu gos. Aquesta idea no s’ha acceptat, segons Majoral, perquè els espais per a gossos tenen unes condicions higièniques que es contradiuen amb l’objectiu que el parc tingui unes condicions de netedat excel·lents. El comú també ha descartat que hi hagi una granja amb animals al parc. “Suposaria uns costos de manteniment que no podem assumir”, va afirmar el cònsol major. El comú també ha rebutjat que s’alci un escenari al parc, ja que “podria comprometre la seguretat dels més petits”.

tracking