Marsol minimitza la zona blava de Prada Ramon

El comú transforma una part dels aparcaments al barri per donar més rotació a l’estacionament de vehicles i potenciar els espais comercials

Marsol minimitza la zona blava de Prada RamonFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital està realitzant una reordenació dels aparcaments de Prada Ramon per potenciar les zones de càrrega i descàrrega i els estacionaments comercials amb una limitació temporal. Ho va afirmar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, qui va indicar que el comú està transformant una part dels pàrquings al barri per potenciar els espais comercials i donar més rotació a l’estacionament de vehicles a la zona de Riberaygua i travesseres. “Ens estem adaptant als canvis, s’està ajustant la tipologia dels aparcaments per dotar de dinamisme la zona”, va exposar.

Així doncs, va manifestar que la voluntat de la corporació és seguir pacificant la ciutat i va anunciar que estan estudiant l’ampliació de més voravies en detriment de les places de pàrquing, ja que considera que l’estacionament en zona blava no afavoreix el sector comercial del barri ni la rotació periòdica que requereix la zona. “Ben aviat tindrem un projecte damunt de la taula per seguir adaptant i pacificant el centre de la capital i una de les iniciatives serà seguir ampliant algunes voravies per donar més espai a la ciutadania.”

En aquest sentit, Marsol va explicar que de moment la corporació ha procedit a eliminar una part de la zona blava situada al final del carrer de l’Aigüeta i l’ha substituït per espais de càrrega i descàrrega, amb la intenció de reubicar les places que “es van perdre amb la remodelació del carrer Callaueta”. A més, també han modificat la tipologia dels pàrquings al carrer Pere d’Urg, passant-les a zona vermella. I va apuntar que el comú es va adonar que les places d’estacionament de pagament al carrer “les utilitzava la gent que viu a Prada Ramon i les persones que hi treballen per deixar-hi el vehicle al llarg de tot el dia”.

Aparcaments comunals

La voluntat de la mandatària comunal és que els ciutadans utilitzi amb més freqüència els aparcaments comunals disponibles a la zona per evitar una sobreocupació de vehicles al carrer. “Amb la reordenació i remodelació de tota la zona comercial de Riberaygua i travesseres el que busquem és una major afluència als aparcaments”, va asseverar.

Tanmateix, va destacar que “no desapareixeran totes les zones blaves del barri”, matisant que de moment “almenys una part del carrer de l’Aigüeta seguirà tenint aparcament de pagament”, i va destacar que el barri “és molt ampli” i “a gran part de la zona alta mantindrem els estacionaments tal com estan actualment”. Marsol va defensar la seva actuació amb el pretext que al barri “hi ha molts comerços que generen moviment constant i necessiten espai per operar”, com per exemple els establiments de venda de mobles o petites botigues a l’hora de rebre les noves mercaderies dels proveïdors.

Millores als accessos

La mandatària també va anunciar que estan treballant per millorar els accessos a Riberaygua i travesseres. D’aquesta manera, el comú està adequant un accés directe al barri a través del Parc Central amb la voluntat de “mostrar que hi ha una entrada a una zona comercial important de la ciutat”. Marsol va explicar que es farà una escala “gran” a la banda del carrer Roger Bernat III que dona al pàrquing comunal. “Per dur a terme la construcció, també reestructurarem les places d’aparcament per a motocicletes que hi ha davant de la Sirena i habilitarem una zona al pàrquing del Parc Central perquè puguin aparcar”, va comentar. I va afegir que també s’ampliarà aquella banda de la voravia per fer-la més accessible als vianants.

Per cloure, la cònsol major va manifestar que tota la remodelació es durà a terme al llarg d’aquest exercici, posant en relleu que “la nostra intenció és que l’eix central de Meritxell fins a Prada Ramon es converteixi en una zona pacífica per al ciutadà”, en la mateixa línia “que estan desenvolupant les grans ciutats del nostre entorn”.

Marsol minimitza la zona blava de Prada Ramon

tracking