Gili informa els veïns que no reubicarà el pipicà

Els afectats qualifiquen de “desastre ” la reunió que van mantenir dijous amb els cònsols per buscar alternatives a l’espai

Gili informa els veïns que no reubicarà el pipicàARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del número 20 del carrer de Viladomat d’Escaldes-Engordany qualifiquen de “desastre total” la trobada que van mantenir aquesta setmana amb les màximes autoritats del comú escaldenc per buscar alternatives al pipicà del Puader, situat al davant del parc de la Mola i just a sota del camí de la Salita. “N’hem sortit molt descontents”, va admetre al Diari un portaveu del grup.

Els afectats, que denuncien que el parc caní no només genera males olors, sinó que “posa en risc la salut” de la gent que hi viu a prop, van reunir-se dijous al matí amb la cònsol major, Rosa Gili, i el cònsol menor, Joaquim Dolsa, a l’edifici comunal per traslladar-los el seu malestar i demanar-los que “explorin alternatives” al pipicà, va explicar aquest portaveu. La resposta dels cònsols, segons aquest representant, va ser clara i rotunda: “El comú d’Escaldes-Engordany no mourà de lloc el parc per a gossos del Puader.” Els veïns lamenten que els cònsols “ni tan sols” van voler acompanyar-los al pipicà per avaluar in situ les seves queixes.

Les habitacions dels pisos on viuen la majoria d’afectats donen directament a la zona d’higiene per a gossos. Segons els veïns, les pudors que provenen dels excrements i els orins són tan intenses que han decidit no tornar a obrir les finestres des que l’espai va inaugurar-se al març. Alguns, fins i tot, s’estan plantejant d’anar-se’n a viure a una altra parròquia. En un punt, la façana posterior de l’edifici del carrer de Viladomat es troba a uns tres metres del pipicà, una distància “mínima” que asseguren que pot generar “greus perjudicis” per als veïns.

Manca de diàleg

Els afectats lamenten la “manca de voluntat de diàleg” del comú per resoldre un conflicte que va esclatar el passat 15 de març, quan va entrar en funcionament l’espai per a gossos “sense cap mena d’avís previ”. Els veïns consideren que l’equip de govern “hauria d’haver tingut en compte l’opinió” dels veïns dels edificis residencials, de les empreses amb oficines de la zona i de la direcció de l’Hotel Mola Park, també situat a tocar del pipicà, abans de tirar endavant el projecte.

La reunió, segons el portaveu del grup d’afectats, només va servir per constatar que la interlocució amb els veïns és inexistent. “Sempre que hi ha temes espinosos sobre la taula, qüestions que se sap que poden generar malestar i conflictes, cal posar tota la informació a l’abast de la gent des del començament. En aquest cas, en canvi, el comú ha actuat amb total opacitat”, va assegurar aquest representant.

Reunió amb l’hotel

A part de trobar-se amb els veïns de l’edifici del carrer de Viladomat, els cònsols escaldencs també van mantenir una reunió aquesta setmana amb representants de l’Hotel Mola Park per buscar solucions a la incertesa que genera el pipicà entre l’equip que porta l’establiment. Bàrbara Soldevila, directora general de l’hotel, va admetre al Diari que fins ara el parc caní “no ha provocat problemes de males olors”. Tot i això, va explicar que està “preocupada” per les pudors que podrien emetre els excrements i els orins dels gossos “en els dies de més calor de l’estiu” i, sobretot, durant els caps de setmana, ja que el pipicà no es neteja ni dissabte ni diumenge. Una quarantena d’habitacions i el restaurant de l’hotel donen al parc per a gossos.

En la reunió amb els cònsols, Soldevila va traslladar-los aquestes preocupacions. Gili i Dolsa, per la seva part, van comprometre’s a netejar el pipicà també en els caps de setmana d’estiu si la calor hi provoca una intensificació de les males olors. “Espero que amb aquesta solució que ens han proposat els cònsols n’hi hagi prou per no haver de patir durant la temporada d’estiu”, va afirmar Soldevila.

tracking