x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

Secnoa construirà un mirador panoràmic al pic de Peyreguils

La instal·lació funcionarà com a rellotge de sol i s’obrirà al públic a partir del 15 de juliol
Punt del pic de Peyreguils on s'ubicarà el mirador.

Secnoa construirà un mirador panoràmic al pic de Peyreguils

Punt del pic de Peyreguils on s'ubicarà el mirador.

ORDINO.AD
Actualitzada 06/05/2021 a les 11:07
Secnoa, la societat explotadora de l’estació d’Ordino Arcalís, construirà un mirador al pic de Peyreguils, a Arcalís. Les obres consisteixen, concretament, en la instal·lació d’un mirador panoràmic de 360 graus “amb forma i funció de rellotge solar”, segons van revelar ahir fonts de Secnoa en un comunicat que es va difondre a la premsa.

Els treballs, que és previst que s’acabin abans de la segona quinzena de juliol perquè l’espai pugui estar obert al públic durant bona part de la temporada d’estiu, tenen un cost de 400.000 euros. El projecte se sotmet des d’ahir a informació pública al BOPA per un termini de 15 dies hàbils. Durant aquest període tota persona interessada pot consultar-lo en horari d’atenció al públic al departament d’Obres i Urbanisme del comú d’Ordino, que és l’ens que ha adjudicat les obres, i presentar-hi les al·legacions que cregui convenients.

Vista completa
Fonts de Secnoa també va explicar que des del mirador de Peyreguils els visitants podran tenir una vista completa de tot el panorama dels estanys de Tristaina, de la pleta de Castellar, la zona de pastoreig de la parròquia ordinenca i del conjunt de la vall d’Ordino.


Tot i que va explicar que no vol revelar tots els detalls d’aquest nou espai abans que se’n faci la presentació oficial, l’empresa va assegurar que és un projecte “molt innovador” que tindrà un impacte “significatiu” en la imatge i l’atractiu turístic de la parròquia i l’estació d’Ordino Arcalís.


Obres aturades

Secnoa té l’encàrrec de construir aquest mirador des del maig de l’any passat, però la pandèmia va fer que la direcció de l’empresa es decidís a aturar qualsevol inversió nova i el projecte es va haver de suspendre. Aleshores l’empresa i el comú d’Ordino van acordar que les obres podrien deixar-se per a més endavant en funció de l’evolució de la crisi sanitària al Principat.

El pic de Peyreguils forma part del circ glacial de Tristaina, conjuntament amb els pics de Costa Rodona, el de Tristaina, el de Creussans i el de Cabanyó i els estanys Primer, del Mig i de Més Amunt.

Per accedir fins al port de Creussans, pas previ abans d’arribar al pic de Peyreguils, els visitants tenen dues possibilitats: d’una banda, es pot agafar el camí que comença just a sota del telecadira de Creussans. De l’altra, també es pot pujar al telecadira, obert del 27 de juny al 30 de setembre. Una vegada s’ha arribat al port de Creussans, cal seguir caminant per la cresta fins al pic de Peyreguils, un recorregut adaptat per a tots els públics.
 
LA CORTINADA ACOLLIRÀ UNA PLANTA DE COMPOSTATGE
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va informar ahir a través d’un edicte publicat al BOPA que avaluarà l’impacte ambiental d’una planta de compostatge amb residus locals a Ordino. Les obres tenen un cost de 20.000 euros. El comú preveu acabar-les d’aquí a tres mesos. D’aquesta manera, la planta ja podria començar a funcionar a partir del juliol.


L’objectiu del comú ordinenc, impulsor del projecte, és ubicar la planta al carrer de Xalets del nucli de la Cortinada. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va explicar que en aquesta instal·lació s’hi tractaran els residus de matèria vegetal biodegradable que es generen durant els treballs de jardineria i de neteja dels camins. Amb aquests residus es generarà compost que servirà d’adob per als espais verds de la parròquia. “La construcció d’aquesta planta és un pas més per consolidar l’economia circular a Ordino”, va afirmar Mortés.
  • #5 Xavier
    (07/05/21 06:43)

    Projecte absurd...el pic ja és un mirador natural.

    Respondre
  • #4 Tamarra
    (06/05/21 12:32)

    Andorrà va dir..
    Ja t'ho diré...la del negoci que fan alguns als que el país els importa un rave!

    Respondre
  • #3 Andorrà
    (06/05/21 12:16)

    Però quina necessitat hi ha??!!

    Respondre
  • #2 Els miradors son els pics!
    (06/05/21 12:14)

    Qué, anar portant frikis a les muntanyes!!! Els miradors son els propis pics! Això no porta mes que domingueros a les muntanyes amb les conseqüències indessitjades. A les muntanyes , com sempre d'excursió i els que no les coneguin AMB GUIES DE MUNTANYA, que per aixó tenim una escola al país! ES QUE NO SABEM NI MOURE NI APROFITAR ELS RECURSOS BONISSIMS AMB ELS QUE COMPTEM!!! Turisme de xancleta i empastifador!

    Respondre
  • #1 jean Tobotronc
    (06/05/21 09:45)

    ¡Sindrome Marsol!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts