x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Mobilitat es planteja tallar Doctor Vilanova de pujada en hores punta

La prohibició té com a objectiu alleugerir les cues que es formen a l’avinguda Tarragona
El carrer Doctor Vilanova d'Andorra la Vella.

Mobilitat es planteja tallar Doctor Vilanova de pujada en hores punta

El carrer Doctor Vilanova d'Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 04/05/2021 a les 11:08
Mobilitat ha posat sobre la taula la necessitat d’implementar una prova pilot per limitar la circulació al carrer Doctor Vilanova d’Andorra la Vella durant les hores punta amb l’objectiu d’ordenar-hi el trànsit. Concretament, el projecte, que va plantejar-se en la darrera reunió de la taula nacional de Mobilitat, celebrada la setmana passada, consistiria a prohibir la circulació en aquesta via de la capital en direcció pujada i permetre-la en direcció baixada durant els moments del matí i de la tarda en què se sol concentrar més trànsit a la zona. És a dir, quan la mainada entra i surt dels centres educatius. Las posada en marxa de la iniciativa, expliquen fonts de Mobilitat, encara no té data.

Amb aquesta prova pilot, Mobilitat vol comprovar si un tall parcial i temporal de la circulació al carrer Doctor Vilanova permetria evitar els embussos que es formen en el tram de l’avinguda Tarragona.

Freqüència alta
Segons fonts de Mobilitat, aquestes cues es formen quan la freqüència de vehicles que pugen per la CG-1 en direcció Encamp, que baixen per la mateixa carretera en direcció Sant Julià de Lòria i que circulen pel carrer Doctor Vilanova, és molt alta, la qual cosa sol passar a primera hora del matí i a mitja tarda.


Si es tallés la circulació a Doctor Vilanova en direcció pujada, preveuen aquestes fonts, el canvi permetria alleugerir el trànsit, ja que bona part dels vehicles que circulen per la CG-1 en direcció Sant Julià es desviarien abans i baixarien pel carrer Prat de la Creu, mentre que els que ho fan per la mateixa via en direcció Encamp no congestionarien la rotonda que hi ha al costat de l’Estació Nacional d’Autobusos.


Espera

Per la seva banda, el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, va confirmar ahir al Diari que els responsables dels organismes que estan representats a la taula nacional de Mobilitat han estudiat el projecte, però “ara com ara” han decidit “no tirar-lo endavant”.

Segons Bonell, aquesta prova pilot podria ser útil per explorar solucions als problemes de mobilitat de la zona. Tot i això, s’ha acordat “esperar” i buscar una data d’aquí a un temps perquè no es vol interferir en la circulació “en una setmana en què s’intensificarà de nou la campanya de vaccinació del Govern”.

Cal recordar que el centre únic de vacunació al Principat és l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella. Per tant, va argumentar Bonell, els talls en direcció pujada al carrer Doctor Vilanova podrien confondre els andorrans i residents d’arreu del país que volguessin desplaçar-se amb vehicle privat a l’antiga plaça de braus i aparcar al pàrquing que s’hi ha habilitat al davant, gratuït durant el període d’administració dels vaccins.
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts