A subhasta 10 punts de venda i tres locals comercials dels Marginets

Eren propietat de la societat Andomar, que l’any 2018 va fer cessació de pagaments i fallida

A subhasta 10 punts de venda i tres locals comercials dels MarginetsG. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu punts de venda i quatre locals comercials de l’edifici comercial dels Marginets a Andorra la Vella seran subhastats el proper 12 de maig a la seu de la justícia. Ho seran després que la batlle Laura Rodríguez, encarregada de la cessació de pagaments i de la fallida de la societat Andomar des de l’any 2018, hagi acordat la venda en la primera pública subhasta d’aquestes unitats immobiliàries en un únic lot.

El valor de taxació conjunt és de 262.859 euros i es tracta d’unes unitats immobiliàries que es troben hipotecades. Igualment, a data 8 d’abril del 2021, el deute comunitari existent ascendia a 32.004 euros. També tenien tributs comunals pendents per un valor de 1.428 euros.

Malgrat haver estat valorats en 262.859 euros, el preu de sortida del lot serà del noranta per cent de la valoració del bé immoble, és a dir, de 236.573 euros. Dels deu punts de venda, un té una superfície de 7,04 metres quadrats i està valorat en 6.899 euros; un altre una superfície de 6,4 metres quadrats valorat en 6.272 euros; quatre, una superfície de 6,3 metres quadrats valorats cadascun en 5.040 euros, i quatre més, una superfície sis metres quadrats valorats cadascun en 4.800 euros.

Respecte als tres locals comercials, un té una superfície de 158 metres quadrats amb un valor de 150.100 euros; un amb una superfície de 28,8 metres quadrats per un valor de 30.240 euros i un de 28,5 metres quadrats per un valor de 29.998 euros.

Una parada al mercat

I mentre a la Batllia es dirimirà el futur d’aquests punts de venda i locals comercials, al mercat dels Marginets continua la decadència que ja va començar fa uns anys i ara mateix només té en funcionament una parada. I és que el mercat amb prou forces segueix obrint les portes cada dia gràcies a l’únic negoci que queda en actiu, la bacallaneria Zapata. Lluny queden els temps de bonança quan el mercat estava ple de vida. De les prop de setanta parades que hi havia obertes fa quinze anys totes han anat tancant progressivament, sent l’última la carnisseria que va abaixar la persiana fa prop de tres anys.

I és que allà on abans hi havia una fruiteria, una carnisseria o un quiosc, ara hi ha trasters i és que, vista la dificultat per llogar l’espai com a local comercial, els propietaris han preferit passar pàgina i destinar els llocs a altres activitats. Els Marginets, amb música de fons, passadissos buits i persianes tancades, sembla més l’escenari d’una pel·lícula de por que no pas el mercat que fa una vintena d’anys era un punt de compra habitual dels residents d’Andorra la Vella.

tracking