El comú suspèn l'atorgament de noves llicències en l'àmbit urbanístic

L’aturada es manté un any per evitar la parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions

El comú suspèn l'atorgament de noves llicències en l'àmbit urbanísticFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú de Canillo va aprovar ahir una suspensió temporal de les llicències de parcel·lació de terrenys i noves urbanitzacions. L’ens comunal va informar que té avançada la primera revisió del pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia de Canillo (POUP) aprovat el 2007 i durà a terme la posada a informació pública de tota la documentació d’aquest projecte un cop estigui revisat.

L’objectiu d’aquesta suspensió, segons que va explicar el conseller d’Urbanisme, Cerni Pol, és evitar que la publicació d’aquesta informació comporti la presentació de sol·licituds que comprometin la viabilitat del planejament general revisat, amb les determinacions urbanístiques que s’aprovin en la revisió del POUP. La suspensió es mantindrà vigent durant un any i entrarà en vigor a partir de la publicació del decret al BOPA. Aquesta suspensió s’afegeix a la ja decretada el 13 de setembre del 2020, sobre l’aturada de construcció de bordes en terrenys que encara no es troben urbanitzats.

Paral·lelament, la consellera de la minoria de Canillo Dolors Cabot va demanar ahir a l’equip de govern de “fer una reflexió” sobre les subvencions a activitats esportives, que el consell de comú va aprovar en sessió ordinària. Tot i que finalment hi va votar a favor, Cabot va afirmar que la partida pressuportària és una xifra “elevada” i va demanar de no defugir el debat sobre la sostenibilitat de les subvencions als clubs.

En total, aquestes ajudes sumen 262.613 euros, una quantitat semblant a la d’anys anteriors, segons que va recordar la consellera de Joventut i Esports, Anna Palmitjavila. Les entitats i empreses que rebran subvencions són el Soldeu Esquí Club (125.658 euros), l’Andorra Club Gel (75.913 euros), l’Andorra Hoquei Gel (45.963 euros), el Canillo Club Judo (13.328 euros), el Telemark Zenit (750 euros) i els Special Olympics (1.000 euros).

tracking