Gent gran

Encamp i la Massana reparteixen els horts socials als padrins

Han entregat les claus de 43 terrenys i 11 terrenys, respectivament, mentre que hi ha hagut sol·licitants i s'han quedant en llista d'espera

Entrega de les claus dels horts encampadansComú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Massana ha celebrat aquest matí el sorteig dels 11 horts socials de la parròquia entre els 16 sol·licitants d'aquesta edició. Els cinc padrins que no han rebut cap clau es queden en llista d'espera o podran compartir la parcel·la amb un altre company com s'ha fet en altres edicions amb l'obligació aquest any de complir les restriccions sanitàries que fixen que les dues persones no poden coincidir alhora treballant a l'espai, segons ha informat el comú.

La distribució de claus s'ha celebrat de manera presencial i la cònsol major, Olga Molné, ha manifestat que "les vacunes estan donant un respir a la gent gran per poder fer activitats” i ha agraït la implicació de la Fundació Julià Reig que impulsa el projecte amb els comuns i el Quart de la Massana, que cedeix el terreny.La consellera de l'Àrea Social, Francesca Guerrero, ha destacat que "se seguirà un protocol perquè els padrins puguin conrear els horts amb seguretat" que fixa mesures com que hi hagi un màxim de quatre padrins conreant al mateix temps o que s'hagin de desinfectar les eines després de cada ús. Els horts socials és un projecte "molt important per a la salut de la gent gran, ja que els aporta molts beneficis, tant a nivell físic com a nivell de relació social", destaca el comú que treballa per aconseguir noves parcel·les per ampliar l'oferta d'horts.

Posteriorment, a la tarda, ha estat el torn per a Encamp, on s'han fet entrega de les claus de 43 horts socials per a la gent gran, mentre que hi ha hagut 52 sol·licituds que restaran en llista d'espera en cas que algun dels beneficiaris hi renunciés. En l'acte celebrat a La Valireta, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha posat en relleu que enguany es compleix el 15è aniversari dels horts socials de la parròquia. A més, s'ha dirigit als assistents per posar en valor el fet que "veure'us cada diapujar i baixar de Terres Primeres és una satisfacció per la parròquia".

Entrega de les claus dels horts massanencs

tracking