Infraestructures

El comú recuperarà aquest estiu el pont tibetà dels Cortals d'Encamp

La plataforma, ara mateix tancada al públic, està formada per travesses de fusta, algunes de les quals es troben trencades i deteriorades

El comú recuperarà aquest estiu el pont tibetà dels Cortals d'EncampARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp recuperarà aquest estiu el pont tibetà que estava ubicat a la zona de la baronia dels Cortals d’Encamp, conegut com el pont tibetà dels Orris. La corporació ja ha posat a licitació els treballs de reparació que tenen una durada prevista de tres setmanes. Tenint en consideració que les empreses interessades tenen temps fins a la primera setmana de maig per a presentar el seu projecte, el pont podria estar en servei de nou a mitjan juny.

Cal recordar que l’any 2020 el comú d’Encamp va adjudicar diferents estudis tècnics per poder determinar en quin estat de seguretat es trobava el pont tibetà dels Orris, que ara com ara es troba tancat al públic. Tots els treballs es durant a terme en la zona de la baronia, més concretament entre la roca del Pisó (el rocòdrom) i el riu dels Cortals, sobre el qual es troba ubicat el pont tibetà.

Concretament es treballarà a la zona perimetral del rocòdrom, al camí d’accés, que porta del rocòdrom fins al pont tibetà i a la plataforma que es troba situada sobre el riu dels Cortals.

Les diferents tasques a realitzar, segons s’assenyala al plec de bases del concurs públic, seran excavacions i enderrocs puntuals al perímetre del rocòdrom; el recalçament del rocòdrom a nivell inferior i la restauració del terreny amb aportació de terres; el repàs de tots els trams de barana de fusta existent, adaptant o canviant totes les parts malmeses per deixar-les totalment operatives; reparacions puntuals amb morter de reparació al cappont dret del pont tibetà; i la retirada de les travesses de fusta del pont i una nova instal·lació de plataforma metàl·lica de pas. Aquestes tasques s’hauran de realitzar de manera progressiva i alternada.

Per acabar, s’instal·larà una xarxa metàl·lica de dos metres d’alçada, als dos costats del pont com a protecció addicional de barana. També es durà a terme, segons els plec de bases, l’enderroc superficial, sanejament i reparació de la totalitat del cappont esquerra del pont tibetà.

Actualment la plataforma de pas del pont tibetà està formada per travesses de fusta, algunes de les quals es trobem trencades i deteriorades. Així per millorar-ne la seguretat i el futur manteniment, dins el projecte s’ha previst desmuntar les travesses de fusta actuals i instal·lar una nova plataforma metàl·lica de pas. Aquesta nova plataforma tindrà el mateix ample que l’actual, igual a 90 centímetres, i estarà formada per mòduls de relliga metàl·lica galvanitzada antilliscant. La nova plataforma es fixarà sobre els dos cables d’acer inferiors.

Cal recordar que Canillo també projecta la instal·lació de ponts tibetans com a atractiu turístic.

tracking