El comú i l'adjudicatari del bar de la plaça del Poble topen per la rescissió

El concessionari lamenta que la corporació hagi tret l’establiment a concurs de forma unilateral

Els bars critiquen que no se'ls permeti obrir encara fins a les nou del vespreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella i el propietari de la societat que fins ara regentava el bar de la plaça del Poble, Francesc Medina, topen sobre la rescissió de l’explotació i la treta a concurs de l’establiment. El motiu de la discrepància és la manca d’entesa entre ambdues parts. Per una banda, Medina afirma que el contracte amb la corporació és vigent fins a final d’any, concretament fins al 31 de desembre i que no ha rebut cap mena de notificació per part del comú on se l’informés que es rescindia l’acord, malgrat que el passat 30 de març presentessin una demanda a la Batllia per declarar la fallida de la societat. “El comú està tirant pel camí recte i està incomplint amb la fallida judicial de l’empresa, ja que no tinc cap notificació ni cap rescissió del contracte per l’explotació de l’espai signada”, va dir.

Medina va explicar que el passat 8 de març la corporació liderada per Conxita Marsol els va citar a les dependències comunals per tractar l’afer del local, el qual fa diversos mesos que es troba tancat a causa de les conseqüències econòmiques derivades de la crisi de la Covid. Segons va indicar, durant la reunió la cònsol els va qüestionar el fet que el bar “fes tant de temps que estava tancat” i els va encaminar a presentar una proposta de liquidació de l’acord. “Els vam enviar el nostre suggeriment el dia 12 i els vam sol·licitar una resposta en un termini de deu dies que mai va arribar. Finalment vam esperar 20 dies, però finalment vam presentar la fallida”, va argumentar.

L’adjudicatari va assenyalar que a principis d’abril la cònsol li va trucar i ell li va comentar que ja havia presentat la bancarrota a la Batllia i “no podíem fer marxa enrere”. Seguidament, “ens va enviar una carta on deia que havíem de buidar el local, però nosaltres no podem tocar res fins que s’aprovi o no la declaració”, va asseverar. I va afegir que en cap moment ha entregat les claus del bar i que, fins i tot, “el comptador de la llum està al meu nom”. Per cloure, Medina va apuntar que “l’actitud del comú està sent coercitiva i fent servir tots els estratagemes que té al seu abast” havent publicat el concurs sense cap acord.

Per la seva banda, Marsol va assegurar al Diari que la corporació ha recuperat la possessió del local dintre de la legalitat i informant degudament a la societat que el regentava. “El comú va adreçar les comunicacions necessàries al concessionari, tan de paraula com per escrit”, va asserir. Així doncs, la mandatària va refermar que Medina n’estava al corrent de la liquidació del contracte i “es podria que hi ha hagut un acord entre les dues parts en aquesta qüestió”.

Marsol va expressar que el van convocar per “mirar de trobar una solució” i que “ell mateix ens va dir que renunciava”, ja que “el local feia més de dos mesos estava tancat i per contracte l’ha de tenir obert”. I va assenyalar que si la voluntat “d’aquest senyor és perjudicar la parròquia no deixant que la gent gran i la ciutadania gaudeixin del bar, considero que és molt lleig per part seva perquè ja no en feia ús”.

El comú i l'adjudicatari del bar de la plaça del Poble topen per la rescissió

tracking