El comú aportarà diners al fons de solidaritat del Govern per la Covid

Majoral indica que el tancament del 2020 amb un superàvit els dona la certesa per fer efectiva la donació de capital a l’executiu

El comú aportarà diners al fons de solidaritat del Govern per la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria aportarà diners al fons de solidaritat del Govern per fer front a la pandèmia de la Covid. Ho va afirmar al Diari el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, qui va manifestar que finalment la corporació “podrà fer una donació a l’executiu”. “El comú és més solidari que ningú, però sempre que sigui possible sense córrer cap risc”, va indicar. En aquest sentit, va apuntar que el tancament de l’exercici anterior amb un superàvit d’1,3 milions d’euros i la reducció del percentatge d’endeutament comunal al 140% els dona la certesa per poder fer efectiva l’aportació. Majoral va posar en relleu que “no ens esperàvem acabar en positiu”, ja que, entre altres factors, la situació derivada de la pandèmia no dibuixava un escenari gaire favorable.

“Davant la incertesa i els dubtes de la Covid vam decidir fer un exercici de contenció pressupostària i de gestió, adjudicant obres a finals d’any”, va exposar. El cònsol lauredià va al·legar que gràcies a l’esforç dut a terme per tots els departaments per rebaixar les despeses “hem pogut assolir aquesta xifra de superàvit i reduir el deute”. Tanmateix, va matisar que la corporació encara no ha definit quina quantitat abonarà al fons solidari del Govern, però va asseverar que la qüestió es troba damunt de la taula i que s’està estudiant. “Espero poder donar una xifra molt aviat, però ara mateix tan sols puc afirmar que tenim l’assegurança de poder contribuir-hi”, va dir. Tanmateix, va declarar que la xifra serà inferior al milió d’euros.

Pressupost 2021

Majoral va informar que els diners de l’aportació no provindran del superàvit d’1,3 milions d’euros de la liquidació de l’any anterior, sinó que la voluntat de la corporació és realitzar una modificació al pressupost aprovat el 2021 per encabir-hi la donació. “Del tancament no en sortirà res, la idea és treure els diners del pressupost d’aquest exercici i per fer-ho la intenció seria aprovar un crèdit extraordinari per l’import que pactem o treure’l d’alguna partida d’obres o d’alguna altra banda”, va explicar. I va reiterar que malgrat que en un inici el comú no tingués la seguretat per assegurar la seva contribució al fons de solidaritat de l’executiu, “nosaltres sempre estarem al costat d’aquell que ho necessiti i veient que ara en tenim la capacitat, estarem al costat del fons solidari en la mesura que puguem”.

Cal recordar que els sis comuns restants aporten un total de 7,1 milions d’euros al fons de solidaritat del Govern per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. En concret, la quantitat surt de la suma dels dos milions d’euros que posa Andorra la Vella, un milió i mig per part de la corporació encampadana, un milió per part de Canillo i un altre per part d’Escaldes, i 800.000 euros transferits pel comú liderat per Josep Àngel Mortés i pel que encapçala Olga Molné.

L’única xifra que encara queda pendent de definir és la de la parròquia laurediana, la qual, tal com s’ha esmentat amb anterioritat, esperava a saber com quedava la situació financera comunal per decidir si finalment podia afrontar l’aportació a l’executiu.

tracking