SSSsa

El Govern construirà una rotonda per accedir al Punt de Trobada

L’enllaç, a la CG-1 a l’altura de la Borda Sabater, va ser reivindicat pels treballadors del centre comercial ara tancat

El Govern construirà una rotonda per accedir al Punt de TrobadaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram de carretera a tocar del Punt de Trobada tindrà una rotonda que facilitarà l’accés al nou centre comercial que s’està bastint en l’espai que ocupaven els grans magatzems. El consell de ministres de dimecres va aprovar la inclusió en el pla sectorial d’infraestructures viàries de la nova rotonda a la CG-1 a l’altura de la Borda Sabaté, és a dir, de l’antic Punt de Trobada. El nou enllaç, denominat rotonda de la Juberrussa, tindrà un radi exterior de 23 metres, similar al del nou enllaç ja existent a l’altura de Fontaneda. “La voluntat de la nova rotonda és facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, i tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona”, van indicar des del Govern en un comunicat de premsa.

Els terrenys directament afectats per la construcció de la nova rotonda són la CG-1, el riu Valira i una proporció de finca, i per tal de poder construir-la s’ha hagut de signar un conveni, juntament amb el comú de Sant Julià de Lòria, amb els propietaris.

Aquesta rotonda era una vella demanda, especialment dels antics treballadors del Punt de Trobada, que van arribar a manifestar-se al carrer, ja que havien d’anar fins a l’enllaç de la depuradora per fer la volta i anar en direcció nord.

Adjudicades dues millores

El consell de ministres també va aprovar dimecres l’adjudicació de dues obres de millora a la xarxa viària. La primera va recaure sobre l’empresa Progec, que s’encarregarà de la fase 3 de les actuacions de manteniment a la CS-131, a la Peguera.

L’executiu pagarà 106.098 euros pels treballs, que consistiran en la reparació d’una plataforma a la carretera laurediana, on hi va haver un enfonsament l’estiu passat. El departament d’Ordenament Territorial considera que aquest enfonsament localitzat a la carretera de la Peguera comporta un risc per a la circulació del trànsit rodat. El pla de treballs en aquesta carretera preveu enderrocar el ferm existent i rebaixar la plataforma per poder modificar el perfil transversal conduint les aigües a una nova cuneta. A més, està previst reparar la barrera de seguretat i col·locar-la a l’altura correcta.

Finalment, el Govern també va aprovar dimecres passat l’adjudicació de les obres de millora en fase 7 a la carretera CS-240, a Montaup, que van recaure sobre l’empresa Simco per un import de 183.313 euros. L’objectiu és millorar tot el sistema de drenatges, tant de pous com de cunetes, a més de substituir la barrera de seguretat, que actualment es troba en mal estat, i la construcció de trams de peu de mur de maçoneria per adaptar-se al nou traçat definit.

tracking