El comú aprova que els empleats puguin ser reubicats de lloc de feina

La corporació flexibilitza les vacances de la plantilla per millorar el funcionament intern

El comú aprova que els empleats puguin ser reubicats de lloc de feinaV. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Escaldes-Engordany va aprovar per unanimitat en la sessió que va tenir lloc ahir a la tarda permetre la mobilitat entre els departaments de la corporació.

En les explicacions tècniques, el secretari general va apuntar que el comú d’Escaldes-Engordany era, fins abans que ahir s’aprovés la proposta, “una de les poques organitzacions públiques del Principat d’Andorra que no permetien el trasllat entre departaments”. Aquest punt també estava inclòs a l’ordinació de modificació de l’ordinació de la funció pública, que tots els consellers del comú van aprovar.

El consell també va aprovar que a partir d’ara els treballadors del comú d’Escaldes-Engordany tinguin permís per demanar dies solts de vacances sempre, és clar, que el seu càrrec superior ho consideri oportú.

La majoria i la minoria van posar-se d’acord en el consell de comú per flexibilitzar les vacances del empleats de la casa comuna, atès que fins ara l’ordinació de la funció pública fixava un període de dies consecutius mínims per al descans vacacional dels treballadors.

Aquest canvi, el segon punt de l’ordinació de modificació de l’ordinació de la funció pública, s’ha fet, tal com va explicar el secretari general del comú en l’exposició de motius abans de debatre la proposta, amb l’objectiu de “millorar el funcionament intern de l’administració comunal”, ja que s’ha comprovat que la rigidesa en l’assignació de les vacances podia generar problemes d’organit­zació.

D’altra banda, el consell de comú també va aprovar per unanimitat la compra d’una parcel·la d’uns 140 metres quadrats a la part alta de la parròquia per l’import de mig milió d’euros. La parcel·la, ubicada en l’espai on hi havia l’antic hotel Pla, s’utilitza com a plaça pública des del 2010, quan l’establiment hoteler, construït a mitjan segle XIX, es va enderrocar.

La cònsol major va explicar que amb aquesta adquisició el comú d’Escaldes-Engordany ampliarà el seu patrimoni en una zona de la parròquia en què “no hi ha gaires parcel·les per construir” i la corporació comunal no disposa de gaires propietats. “La compra ens permet garantir que l’espai continuarà sent d’ús públic i que no s’hi construiran edificis privats”, va afirmar Gili.

La cònsol major també va confirmar que l’equip de govern no hi farà modificacions.

Per la seva banda, el conseller de la minoria Miquel Aleix va mostrar-se “totalment d’acord” amb la compra de la parcel·la, ja que “dona amplitud” a la plaça Santa Anna i “potencia” el pont d’Engordany. “És important continuar adquirint patrimoni, i més si és a un preu raonable”, va remarcar Aleix.

ALTRES ACORDS

El consell de comú va aprovar per unanimitat el pla de comptabilitat pública. Segons va explicar el cònsol menor, Joaquim Dolsa, el text preveu les normes internacionals de comptabilitat del sector públic. Aquest document substitueix el pla anterior, que data de l’any 1999.

Els consellers també van donar el vistiplau a l’aprovació d’un crèdit extraordinari d’uns 6.000 euros per cobrir les obligacions d’una partida del pressupost del 2020. Concretament, es tracta d’un préstec afectat per la rebaixa dels tipus d’interès.

tracking