El comú aprova un pressupost continuista de 14 milions d'euros

L’objectiu per a 2020 i 2021 és modernitzar la xarxa d’aigües, remodelar la plaça del comú i millorar les connexions amb Escàs i Sispony

El comú aprova un pressupost continuista de 14 milions d'euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corporació de la Massana va aprovar ahir en consell de comú el pressupost d’aquest 2020 i el marc pressupostari dels pròxims quatre anys de mandat que, tal com va explicar la cònsol major, Olga Molné, segueixen una línia continuista respecte els de l’any passat.

Etiquetes:

Per aquest curs, el comú prioritzarà la renovació de la xarxa d’aigües, 676.000 euros, la remodelació de la plaça de l’edifici administratiu, 447.656 euros, l’embelliment de l’entrada al parc natural del Comapedrosa, 265.000 euros, i el projecte d’eixamplament de les carreteres secundàries del poble d’Escàs i Sispony, on es destinaran 170.000 euros. Tres milions d’euros en inversions que, junt amb les altres despeses, sumen els 14 milions i mig d’euros per al 2020.

L’objectiu que es va marcar Molné i que va destacar durant la sessió és contenir la despesa corrent i tenir prudència a l’hora de valorar els ingressos que, en comparació als de l’any 2019, s’incrementen un 3,06% gràcies als impostos directes, que haurien d’arribar als 2.494.629,85 euros. La recaptació a partir de taxes també es preveu que s’incrementi un 8%. Pel que fa a les despeses pressupostades per a aquest curs, el gruix més important resideix en les despeses de personal, que arriben als quatre milions, i el consum de béns i serveis, que s’enfila també als gairebé quatre milions. En el capítol d’inversions, la cònsol va destacar que s’hi destinarien uns tres milions i la majoria anirien a obres de remodelació i embelliment de la parròquia. També es va remarcar la recompra d’accions preferents d’EMAP, la societat gestora de Pal-Arinsal.

Marc pressupostari del mandat

Pel que fa als comptes per a la resta del mandat de Molné, el comú espera mantenir el llindar d’endeutament al voltant del 90% al 2020 i al 2021. Una inversió de cinc milions d’euros a l’estació de Pal-Arinsal, però, farà que s’incrementi al 117%, on s’hauria de mantenir també al 2023.

De moment, el destí d’aquests cinc milions no està definit, va explicar el conseller de finances, Joan Areny, que va condicionar la decisió al primer consell d’administració d’EMAP: “Preveiem aquesta inversió per al 2022, però no tenim res definit, s’haurà d’esperar a la primera reunió del consell d’administració per decidir què és el més prioritari.”

Renovació del crèdit a Pal

El consell de comú també va aprovar per unanimitat la renovació de la pòlissa de crèdit a EMAP per un any més per 2.474.100 euros. A més, es van aprovar els 623.329 euros que va costar l’enderroc de l’edifici annex al pavelló de l’Aldosa.

tracking