TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

FEDA retira les 32 torres de la línia aèria del rec de l'Obac

FEDA retira les 32 torres de la línia aèria del rec de l’Obac

FEDA retira les 32 torres de la línia aèria del rec de l'ObacG. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

FEDA està retirant les torres de la línia aèria situades al rec de l’Obac d’Andorra la Vella. Els treballs de desmantellament de les 32 infraestructures van començar fa tres setmanes i la previsió és que s’acabin en menys d’un mes. Tal com van explicar fonts de la parapública al Diari, la connexió aèria va quedar obsoleta i es va decidir fer el soterrament i les canalitzacions de la línia per evitar possibles fallades en el sistema. Un cop la connexió soterrada va estar enllestida, es va anul·lar l’aèria i des de fa set mesos que la nova instal·lació es troba un funcionament.

El tram de torres que s’estan retirant té una llargada de 4,5 quilòmetres, des de la gasolinera Repsol, situada abans de la rotonda d’Engolasters, fins a la zona de darrere del carrer Terra Vella de la capital. Tanmateix, des de FEDA van afirmar que els treballs per retirar les infraestructures no comporten cap mena d’afectació ni a la via pública ni cap tall de trànsit.

La parapública també va informar que el fet de tenir la línia elèctrica soterrada dona més qualitat al servei, ja que les instal·lacions són noves i tenen menys probabilitat de patir talls. D’altra banda, van indicar que el fet de tenir les connexions sota terra minimitza molt l’impacte mediambiental, tant visual com contaminant.

En aquest sentit, cal recordar que FEDA realitza diverses revisions a les seves instal·lacions per tal d’assegurar i garantir el millor funcionament de la línia i preveure possibles afectacions al sistema. Així, van matisar que els canvis s’han dut a terme sense cap mena d’incidència.

tracking