Mobilitat creu que el carril reversible servirà per moure les cues a la capital

Aposta per la prova pilot, però avança que sense l’acceptació popular “ho té complicat”

Mobilitat creu que el carril reversible servirà per moure les cues a la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, aposta per donar un vot de confiança al carril reversible de Sant Julià, tot i que avisa que no servirà per eliminar les cues, sinó que les traslladarà a la capital. Alhora, destaca que aquesta setmana s’ha de reunir amb el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, per decidir quin criteri se seguirà per valorar si la prova pilot dels ponts de Sant Josep i Setmana Santa ha tingut un resultat positiu.

El nou carril reversible que habilitarà el Govern en les pròximes setmanes a l’avinguda Francesc Cairat servirà per evitar que els cotxes es quedin parats enmig de la parròquia, però no diluirà la congestió i les retencions de vehicles que entren i surten del país durant els caps de setmana. Segons va explicar Bonell al Diari, s’ha d’estudiar cap on aniran aquests vehicles, però el més probable és que vagin a parar a la capital: “Les retencions no s’eliminen, es traslladen. Si fem passar els cotxes més ràpid de Sant Julià, el més probable és que col·lapsarà el centre d’Andorra la Vella.”

Tot i això, el director del servei de Mobilitat va destacar que la prova pilot pot ser una bona mesura mentre no es fa la segona fase del vial: “La variant no es farà d’avui per demà, així que el carril reversible ens pot ajudar a tenir més capacitat d’assimilar vehicles i evitar que s’aturin enmig de la parròquia.”

Pel que fa a les amenaces d’alguns dels veïns lauredians de boicotejar el carril reversible aturant els cotxes enmig de la carretera si no es fa la segona fase del vial, Bonell va destacar que una obra pot donar fruits, però si no aconsegueix l’acceptació de la població, “ho té complicat”. La primera prova pilot tindrà lloc durant el pont de Sant Josep, la setmana vinent, i el servei de Mobilitat decidirà si té prou capacitat per moure les cues de Sant Julià. Bonell va avançar que serà “qüestió de percepció”, però que al llarg de la setmana es reunirà amb Majoral per tal de decidir quins límits s’han de posar.

tracking