El comú doblarà l'espai de la sala de vetlles i hi farà obres de millora

Un arquitecte duu a terme el projecte d’ampliació, que permetrà guanyar “comoditat” i “intimitat”

El comú doblarà l'espai de la sala de vetlles i hi farà obres de milloraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala de vetlles d’Andorra la Vella va néixer com un servei provisional quan va tancar el tanatori de l’hospital i fins que se’n fes un de nou. Ara, malgrat que el tanatori nacional s’està construint a Escaldes i a tocar del centre sanitari, el comú de la capital emprèn obres de millora a la sala de vetlles i respon així a la demanda ciutadana, que ja el considera un servei essencial la capital. De fet, el cònsol menor, David Astrié, va recordar que els treballs responen a una promesa electoral. “Hi ha una demanda ciutadana i ho vam posar al programa com un dels projectes prioritaris”, va assenyalar. Amb els treballs, la sala de vetlles doblarà l’espai actual i els tres espais en què es divideix actualment “seran més grans i més còmodes”.

Un dels objectius dels treballs és també dotar de “més intimitat” les instal·lacions. Ara és habitual veure persones a la porta, al carrer Prat de la Creu per la limitació actual dels espais. Amb les obres, va exposar el cònsol menor, s’habilitarà una zona interior per tal que la gent pugui estar-s’hi. Els espais es poden doblar perquè s’usarà un magatzem del servei de circulació que està pràcticament en desús. De fet, la sala de vetlles ocupa el que havia estat el despatx del servei de circulació fins que es va traslladar a les dependències comunals de la plaça Lídia Armengol. Respecte a la inversió prevista a les instal·lacions, Astrié va assenyalar que hi ha “una estimació base” de 180.000 euros però que és precipitat concretar quina serà finalment la despesa. Encara s’ha de fer el projecte arquitectònic, va recordar, i després les ofertes de les empreses constructores que es presentin al concurs poden fer ballar els números.

Les sales de vetlla de la capital funcionen des de mitjans del 2014. Es van habilitar amb el tancament del tanatori del SAAS i per donar servei a les parròquies que no en tenien, la capital però també Ordino i la Massana. El febrer de l’any passat es va iniciar la construcció del nou tanatori nacional en un terreny adjacent a l’hospital. És fruit d’un conveni entre el Govern i el comú d’Escaldes i tenia un termini d’execució dels treballs de tretze mesos, amb la qual cosa la recepció dels treballs hauria d’arribar aviat. El projecte comptava amb un pressupost de 2,9 milions d’euros i es va accelerar fruit d’una demanda ciutadana. El 2017 es van entrar a la corporació escaldenca fins a 600 firmes reclamant-ho perquè malgrat que la parròquia té uns espais al cementiri de la Plana, els signants no els consideraven prou adequats tot recordant, a més, que el tanatori de l’hospital s’havia tancat però sota l’argument que era una mesura provisional. En el cas de la capital, les sales de vetlla ja s’han consolidat com un servei de la parròquia. Astrié va apuntar que es valora que sigui cèntric i accessible, amb l’avantatge d’estar a tocar de l’aparcament de Prat de la Creu.

tracking