Porta demana la copropietat de l'estany de les Abelletes

L’alcalde ha escrit una carta al Copríncep francès per solucionar el conflicte

Porta demana la copropietat de l'estany de les Abelletes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde del municipi francès de Porta, Marius Hugon, ha escrit una carta al Copríncep gal, Emmanuel Macron, on reclama la copropietat de les 24 hectàrees de la zona de les Abelletes que van passar a mans del comú encampadà, concretament al Pas de la Casa. La població de l’Arieja vol resoldre el conflicte amb la nova delimitació entre França i el Principat que va entrar en vigor fa un any.

Hugon va decidir adreçar-se a Macron després de l’aprovació per unanimitat de la proposta al consell municipal el mes de desembre passat. “Nosaltres no demanem recuperar l’antiga delimitació sinó que volem poder tenir copropietat d’aquest territori”, va exposar l’alcalde al mitjà digital France Bleu. I va afegir que una opció podria ser “fer una comissió plegats i gestionar entre els dos i, fins i tot, compartir aspectes econòmics”.

En l’escrit, Hugon explica al Copríncep les condicions en què es trobava la frontera francoandorrana abans de la instauració de la nova delimitació. “Nosaltres li vam exposar la situació i que tenim un llac en copropietat amb el comú d’Encamp. Hem perdut un total de 24 hectàrees”, va assenyalar l’alcalde de Porta. Tanmateix, Hugon va afirmar que si la resposta de l’executiu gal és negativa, durà a terme diverses accions per obstruir el que per a ell és “un robatori de patrimoni municipal”, tot i que no va concretar quines serien. La carta també ha estat enviada al primer ministre francès i als presidents del Senat i de l’Assemblea Nacional. Tot i això, l’alcalde va dir que sap que el tractat fronterer està ratificat i els terrenys no tornaran a França.

tracking